Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:24 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Probleme după examenul de rezidențiat. Absolvenții, nemulțumiți de modul în care au fost scanate lucrările. Ce a decis Ministerul Sănătății

ro

20 Nov, 2017 08:46 2035 Marime text
Ministerul Sănătății a anunțat că urmare a problemelor tehnice sesizate de Comisia locală de Rezidențiat București în timpul procedurii de scanare a grilelor de concurs, Comisia centrală a decis rescanarea tuturor grilelor pentru candidații din Centrul Universitar București.
 
Ministrul Sănătății a fost informat duminică după amiază de către președintele Comisiei centrale de Rezidențiat, secretarul de stat Corina Pop despre situația creată și a solicitat recorectarea grilelor, transparent, astfel încât candidații să nu fie nedreptățiți.
 
Mai exact mai mulți absolvenți au reclamat faptul că scanarea lucrărilor a fost făcută greșit, iar ei au obținut punctaje mult mai mici decât ar fi meritat
 
Reamintim că, Ministerul Sănătăţii a organizat duminică, 19 noiembrie 2017, concursul de Rezidențiat pentru domeniile medicină, medicină dentară și farmacie, sesiunea 2017.   
La fel ca în anii trecuți, concursul s-a desfășurat, decentralizat, în 6 centre universitare: București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara.
 
În sesiunea din 2017, absolvenţii universităţilor de medicină, medicină dentară şi farmacie au putut concura pe un număr de 3565 locuri și posturi pentru medicină, 258 locuri pentru medicină dentară şi 136 locuri și posturipentru farmacie.
 
Anul acesta, numărul locurilor și posturilor de la domeniul medicină a fost suplimentat cu 95. Numărul locurilor si posturilor a fost stabilit în funcție de cifra de școlarizare, capacitatea de pregătire a centrelor universitare și solicitările unităților sanitare.
 
“Urez succes mai tinerilor mei colegi care susțint duminică unul dintre cele mai importante exemene din cariera lor. În același timp, îi asigur că depunem toate  eforturile pentru a le crea condițiile necesare de a profesa în sistemul medical românesc, iar un pas important îl reprezintă modificarea salarizării personalului medical. Începând de anul viitor, medicii rezidenți vor beneficia de creșteri salariale semnificative, între 151% și 287% în funcție de specialitate și anul de pregătire. De asemenea, toți rezidenții vor încasa bursele de rezidențiat, până la intrarea în vigoare a creșterilor salariale.”, a declarat ministrul Sănătății, prof.dr. Florian BODOG.
 
Concursul de duminică, 19 noiembrie 2017s-a desfășurat sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări, pe o durată de 4 ore.
 
Ocuparea locurilor/posturilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obţinut, în limita locurilor/posturilor  publicate pentru fiecare domeniu în centrul universitar de concurs.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii