Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:36 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PRO România nu susține suspendarea lui Klaus Iohannis. Ce condiții îi pune Ponta lui Dragnea pentru legea pensiilor? (galerie foto+video)

ro

23 Aug, 2018 18:10 2721 Marime text
Coordonatorii naționali PRO România se reunesc în cadrul primei întâlniri naționale la Hotel Ibis sala Ovidiu.
 
Liderii PRO România Victor Ponta, Daniel Constantin și Sorin Cîmpeanu susțin o conferință de presă în sala Decebal, hotel IBIS Constanța.

”Ne-am apucat de treabă în ceea ce privește închegarea organizațiilor. Vom stabili conferințele județene. Oamenii vor de la noi soluții concrete. În perioada 20-21 octombrie va avea loc primul congres PRO România. Până atunci vor avea loc 8 întâlniri regionale” - a declarat Victor Ponta. 

”PRO România este un demers serios care nu-și propune doar să critice ci sa vina și cu soluții. Nu vrem să ne întoarcem în funcții așa cum se speculează, dar actuala guvernare greșește grav și nu putem să nu reacționăm. Sutem prezenți peste tot, lucăm la proiecte și ne pregătim pentru sesiunea parlamentară.Pentru noi este important dezastrul pestei porcine, care lovește în oamenii cei mai săraci din mediul rural și care stau și privesc cum le sunt măcelărite animalele. Un masacru aberant. Prefecții, șefi de masacre sunt incompetenți și nu sunt în stare sa discute cu specialiștii să caute soluții și dau ordin să fie omorâte animalele și atat. Vom propune o strategie care să-i salveze pe acești oameni” - a mai adăugat Victor Ponta. 

Acesta a mai menționat că nu s-au alocat resurse pentru autorități locale și pentru structurile locale. 

”În toamnă nu vor mai fi bani de salarii și nici pentru proiecte. Legat de rectificarea bugetară, statul are niște bani puși deoparte din privatizările care s-au făcut în trecut. Până acum nimeni nu a umblat la acei bani, niciun guvern, iar actualul guvern vrea s-o facă. O să ne îndreptăm către un faliment și cine va fi la guvernare va plăti nota”  - a mai menționat Victor Ponta. 

Victor Ponta, despre Legea Offshore

”Eu am făcut un apel către toți miniștri sa nu semnează niciun act normativ pentru fondul suveran. Le-am spus ca mai târziu vor plăti pentru asta, de la funcționari la miniștri. Este ilegal. Dragnea vrea fond ca să vândă, ceea ce statul roman a reușit să mai salveze după 1989 după privatizări și faliment. Să vinzi activele statului sau să le administratezi privat active de 10 miliarde de euro este cel mai grav lucru care se poate întâmpla. Fac din nou apel către premier și miniștri să nu semneze acest jaf. Am tras linie după 5 ani de eforturi referitor la rezervele României din Marea Neagră. După tot circul și situația fără precedent pe care am trăit-o în ultimele luni, în concluzie în România nu se va face nicio investiție, nu se va scoate gaz, nu se vor încasa redevențe și vom importa gaz din Rusia. Pozele cu Trump și cu Netanyahu nu au ajutat la nimic în tot circul acesta. Nimeni nu va scoate niciun mc3 de gaz din Marea Neagră” - a mai adăugat Victor Ponta. 

Despre pesta porcină africană 

Întrebat despre strategia pe care vor să o propună pentru pesta porcină, Victor Ponta a declarat că pesta se putea preveni și în continuare se poate preveni.
 

”Poate se vor da despăgubiri. Categoric nimeni nu mai primește subvenție” - a precizat Ponta.

 
La rândul său, Daniel Constantin a declarat că despre pestă se știa din 2014-2015, iar în 2016 era deja la granița României.
 

”ANSVSA a adoptat în 2016 o lege privind prevenția așa cum au făcut bulgarii care au construit un gard la granița cu România. Populația trebuia informată. Dacă se respecta legea astăzi nu se ajungea aici. Unii oamenii s-au ales cu dosare penale pentru că au refuzat să-și sacrifice animalele. Ceea ce se face, cu izolarea județelor nu se face corect. Gândim în momentul de față măsuri pentru a salva și culturile de cereale, afectate de mistreți” – a declarat Daniel Constantin.

 
Victor Ponta a mai adăugat că a semnat acea solicitare pentru sesiune extraordinară în cadrul căreia să se discute și despre pesta porcină, dar Liviu Dragnea nu a fost de acord cu această sesiune.
 
Ponta a mai precizat că nici guvernul nu pare interesat să rezolve problemele oamenilor care au rămas fără animale.

Despre Legea Pensiilor 

”PRO România va vota legea pensiilor dar cu un amendament să intre în vigoare anul acesta, nu în 2021. Cel mai târziu la 1 ianuarie 2019, dacă nu înseamnă că își bat joc de pensionari. Este o ticăloșie” – a mai punctat Victor Ponta.

Legat de alegerile europarlamentare, Victor Ponta a declarat că PRO România are pregătiți 4-5 candidați, vorbitori de limbi străini.
 

Victor Ponta, despre suspendarea președintelui Klaus Iohannis

În legătură cu dorința lui Liviu Dragnea de suspendare a președintelui, Victor Ponta spune ca cei care toarnă în fiecare seară gaz pe foc se vor arde cu focul.
 

”Din păcate în anul Centenarului suntem divizați, ne lipsește buna guvernare. Este o perdea de fum suspendarea președintelui” – a mai menționat Victor Ponta.

 
Victor Ponta, despre primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău

Coordonatorii de la Constanța sunt cei doi deputați Mircea Dobre și Mircea Banias. Primarul municipiului Medgidia, Valentin Vrabie, este membru PRO România.
 

”În orașele mari, asocierea de acum cu conducerea actuala a PSD este una nocivă. Îi urez succes primarului dvs, Decebal Făgădău, dar îl sfătuiesc să se gândească bine dacă în 2020 o candidatura din partea PSD îl ajută sau nu” – a mai declarat Victor Ponta ca și cum l-ar invita indirect în PRO România.

 

Ce spun liderii PRO România despre protestul din 10 august 

Referitor la protestul Diasporei, Victor Ponta spune că a fost o chestiune premeditată care a degenerat, iar rezultatele sunt devastatoare și pentru cei care au premeditat și pentru societatea românească.
 

”Carmen Dan și Liviu Dragnea sunt vinovați de violențele din piață. Viorica Dăncila a fost trimisă în concediu să nu încurce. Cea care a dat ordinul jandarmilor este Carmen Dan. Au fost în pericol și oamenii și jandarmii. A fost o premeditare a decidenților politici” – a mai adăugat Victor Ponta.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii