Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:06 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Priviţi şi vă minunaţi! O autostradă, un pod şi o clădire de 57 de etaje, construite în timp record! (video)

ro

27 Mar, 2016 10:04 10205 Marime text
 
Chinezii au devenit cunoscuţi în toată lumea pentru rapiditatea cu care construiesc clădiri, autostrăzi sau poduri. Vă prezentăm o autostradă văzută de sus despre care se spune că „a fost construită cu viteza luminii”.

Şi ca să vă faceţi o idee despre modul în care construieşte acest popor, vă prezentăm trei filmuleţe. După ce au construit o clădire de 15 etaje în doar cinci zile (de fapt un hotel de 15 etaje), chinezii au ridicat un pod în timpul cât le-ar lua românilor să facă prima plimbare în studiul de fezabilitate. În timp ce la noi proiectele de infrastructură mai mult stau pe loc decât să se construiască, în China, 42 de ore de obicei sunt petrecute construind mega-proiecte industriale, iar dacă unele pot lua mai mult de atât, podurile se pare că nu.

Un clip video oferit de CCTV America arată pe repede înainte cum reconstrucția unui pod are loc în aproape 43 de ore. Proiectul a fost comandat de guvernul de la Beijing pentru a înlocui vechiul Pod Sanyuan din oraș, iar durata terminării acestui proiect probabil că a bătut mai multe recorduri. Se pare că firma de construcții a terminat de dărâmat vechiul pod într-o zi, iar construcția podului nou a durat 19 ore. Constructorii chinezi au folosit 1.300 de tone de beton pentru a construi noul pod.

Responsabilii proiectului au folosit o metodă numită ”metoda de înlocuire integrată”, care a permis constructorilor să deschidă podul pentru trafic imediat după cele 43 de ore de muncă și nu după 2 luni așa cum se procedează în mod normal.
 
Vă prezentăm și construcția hotelului amintit, construit într-un timp record de către o echipă de chinezi. Structura a fost finalizată în mai puţin de două zile, iar trei zile mai târziu au fost gata şi finisajele.

Dar asiaticii nu s-au oprit aici. O companie din China a depășit un nou record de viteză privind construcția clădirilor uriașe. Un zgârie-nori de 57 de etaje a fost înălțat în numai 19 zile, mulțumită unei noi tehnologii. Xian Min Zhang este angajatul unei companii chinezești din domeniul construcțiilor. El a realizat clipul de mai jos în care sunt prezentate etapele prin care a fost realizată construcția.

Clădirea de 57 de etaje are o suprafață toitală de 180.000 de metri pătrați și este realizată din cărămizi eficiente din punct de vedere termic, similare pieselor de Lego. Aceste cărămizi pot fi folosite pentru a construi clădiri la o viteză record de trei etaje pe zi.
Blocul are 400 de apartamente și spații de birouri capabile să acomodeze 4.000 de persoane. Zhang susține că folosirea modulelor reduce nevoia de a folosi beton (cu aproximativ 15.000 de betoniere), eliminând aproape de tot riscul de a împrăștia praf în aer. Acesta este un avantaj major, având în vedere că poluarea este o problemă majoră în China.

Vorbind de poluare, merită menționat faptul că aerul din interiorul clădire are o puritate de 99.9%, mulțumită construcției ermetice și sistemului de aer condiționat.




 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii