Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:18 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prinşi la graniţă cu ţigări netimbrate şi droguri

ro

29 Oct, 2012 15:22 2745 Marime text
tigari_ascunse.jpgDouă persoane care transportau într-un autoturism 59.400 de ţigarete netimbrate, luate dintr-un magazin duty free, fără documente justificative, au fost descoperite de poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă. Asupra uneia dintre persoane au fost găsite şi cinci grame de fragmente vegetale uscate, de culoare verde-maronie.

În ziua de duminică, la ora 16.30, lucrătorii de poliţie din cadrul Sectorului PF Negru Vodă au verificat în apropierea Punctului de Trecere a Frontierei un autoturism marca Opel Astra Caravan în care se aflau doi bărbaţi, cu vârstă de 22 ani, respectiv 29 ani, din judeţul Constanţa, care se întorceau în ţară din Grecia.

În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse în spaţiile laterale ale capitonajului din portbagaj, în tapiţeria banchetei din spate, sub plafon şi scaunele din faţă şi sub podeaua autoturismului, ţigaretele netimbrate.

Poliţiştii spun că cei doi cetăţeni români au cumpărat ţigările din Grecia, de la un magazin duty-free, pentru a le comercializa pe raza judeţului Constanţa. Ţigările, evaluate la aproximativ 26.000 lei, au fost confiscate, deoarece bărbaţii nu au putut prezenta documente justificative.

plic.jpgDe asemenea, în urma controlului corporal, asupra unuia dintre ei, poliţiştii au descoperit şi un plic din plastic, ascuns, care conţinea aproximativ cinci grame de fragmente vegetale uscate de culoare verde-maronie. Plicul a fost trimis la analize pentru a se stabili ce substanţe conţine, iar bărbatul asupra căruia a fost descoperit a spus că a achiziţionat plicul cu fragmente vegetale pentru consum propriu.

Poliţiştii de frontieră au ridicat şi autoturismul, evaluat la aproxiamtiv 9.000 lei, până la finalizarea cercetărilor.

Cei doi sunt cercetaţi pentru contrabandă şi evaziune fiscală şi introducerea în ţară a drogurilor de risc.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii