Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:20 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Principiul modificării legislaţiei referitor la cărţile scrise de deţinuţi susținut de Gorghiu

ro

09 Jan, 2016 21:50 1724 Marime text
 
Co-președintele PNL Alina Gorghiu a declarat astăzi la Sinaia, că susține principiul modificării legislației cu privire la reducerea pedepsei deținuților care publică lucrări științifice.
 
După cum bine se știe în ultimii ani mulți oameni din lumea publică care au fost arestați din diferite motive, au reușit să primească pedepse mai mici datorită unor cărți pe care le-ar fi scris în timpul detenției și care au fost ulterior declarate ca fiind lucrări științifice.
 
Astfel, Alina Gorghiu a ținut să facă câteva precizări referitoare la legea care permite acest lucru.
 
„E în mod cert o deficiență de legislație, dar lucrul îmbucurător este că ministrul Justiției, dna Raluca Prună, a anunțat public de acum o săptămână că în foarte scurt timp va ieși în dezbatere publică cu modificarea legislației. Nu pot să vă răspund că susțin un proiect de lege care încă nu e în dezbatere publică. Susțin principiul modificării legislației și, da, aștept să văd propunerea. (...) Dar, da, ca principiu, sunt de acord. Rămâne de discutat cum se va face tehnic și ce se modifică în acei parametric”, a declarat Alina Gorghiu, notează Agerpres.
 
Când a fost întrebată dacă susține scoaterea din lege a articolului referitor la reducerea pedepsei cu închisoarea pentru publicarea de lucrări științifice, reprezentantul PNL a spus că nu cunoaște acel articol și nici nu are „interes” să îl învețe „pe de rost”.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii