Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:13 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primul zimbru născut în captivitate la Grădina Zoologică din Reșița

ro

16 Sep, 2016 18:02 2721 Marime text
Familia de zimbri de la Grădina Zoologică 'Ioan Crișan' din Reșița s-a mărit, recent, cu un nou membru, Roty Junior fiind primul zimbru născut în captivitate în municipiul de pe Bârzava.
 
'Puiul de zimbru este vedeta grădinii în momentul de față. Roty și Rova se numesc cei doi zimbri adulți de la Grădina Zoologică din Reșița, care au devenit părinți în luna august. De atunci, ei sunt extrem de protectori cu Roty Junior, nu-l scapă nicio clipă din ochi, iar în prima perioadă de viață chiar l-au ascuns de ochii vizitatorilor. Hrana zimbrilor este vegetală, formată din porumb, ovăz, orz, șrot de floarea soarelui, morcov și alte legume de sezon, iar pentru iarnă și sfeclă furajeră, ca o suplimentare în dieta lor', a declarat astăzi, pentru Agerpres, Loredana Nica, biolog la Grădina Zoologică din Reșița.
 
Cei doi zimbri adulți au șase și, respectiv, opt ani. Tot în ultima lună, la Grădina Zoologică din Reșița a venit pe lume și un miel de Camerun. În grădina zoologică există, la ora actuală, 45 de specii de păsări și animale și un total de 360 de exemplare.
 
'Ne bucurăm de faptul că parcul zoologic, prin interesul pe care i-l poartă angajații, și nu numai ei, a început să se dezvolte frumos. Astfel, ne bucurăm să avem și acest pui de zimbru, în vârstă de puțin peste o lună, care s-a născut în captivitate. Este o premieră pentru grădina noastră zoologică. Și ne bucurăm că tot mai mulți vizitatori ne calcă pragul pentru a-l vedea pe Roty Junior', a afirmat Gabriel Stănucă, directorul Grădinii Zoologice 'Ioan Crișan' din Reșița.
 
Grădina Zoologică din municipiul Reșița a fost înființată în 1955, la inițiativa prof. Ioan Crișan. Oficial a fost inaugurată zece ani mai târziu, în 1965.

sursa foto: radioresita.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii