Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:24 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primul termen în dosarul lui Ponta, stabilit pentru luni, la Curtea Supremă

ro

18 Sep, 2015 23:19 1209 Marime text
Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit pentru luni (21 septembrie), primul termen al judecării dosarului în care premierul Victor Ponta a fost trimis în judecată de DNA.
 
Victor Ponta a fost trimis ieri în judecată de DNA pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, și spălarea banilor, fapte săvârșite în calitate de avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat ''Ponta Victor-Viorel''. Tot ieri, Cristina Rotaru, judecătoarea căreia i-a fost repartizat acest dosar, a făcut cerere de abținere pe motiv de incompatibilitate. Cererea acesteia a fost aprobată, iar dosarul a fost repartizat aleatoriu altui judecător.
 
În dosar mai sunt trimiși în judecată senatorul Dan Șova, sub control judiciar, avocat coordonator al Societății Civile de Avocați ''Șova și Asociații'', Laurențiu Ciurel, la data faptelor având calitatea de director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA, Dumitru Cristea, la data faptelor director general al Complexului Energetic Turceni, și Octavian Laurențiu Graure, la data faptelor director economic al Complexului Energetic Turceni.
 
Procurorii susțin că, în perioada octombrie 2007 - decembrie 2008, Victor Ponta, prin cabinet individual de avocat, a obținut de la SCA ''Șova și Asociații'' suma de peste 181.000 lei, pentru presupuse activități efectuate în conlucrare, dar care, în realitate, nu s-au efectuat.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii