Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:54 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primul reprezentant al Jandarmeriei Române în misiune internaţională în Haiti

ro

13 Mar, 2015 15:50 1009 Marime text
Căpitanul Fărcaş Silviu din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Braşov va pleca la sfârşitul acestei săptămâni în Republica Haiti, pentru a participa la Misiunea Organizaţiei Naţiunilor Unite de Stabilizare din Haiti.

Este pentru prima dată când un reprezentant al Jandarmeriei Române va desfăşura o misiune internaţională în Republica Haiti. Ofiţerul a fost desemnat să participe la această misiune în urma unui examen susţinut în faţa unei comisii internaţionale de experţi din cadrul ONU.

Examenul de selecţie s-a desfăşurat în limba franceză şi a presupus o bună cunoaştere a cadrului legislativ şi organizatoric specific misiunii ONU Pe lângă cunoştinţele teoretice, ofiţerului i-au fost testate abilităţile şi capacitatea de răspuns în situaţii de criză, tragerea cu armament şi conducerea de autovehicule.

În cadrul acestei noi misiuni, cu durata de un an de zile, ofiţerul Jandarmeriei Române va fi monitor de poliţie civilă al ONU, având atribuţii în domeniul instruirii, reformării şi monitorizării sistemului naţional de poliţie din Republica Haiti. De asemenea, ofiţerul va participa la misiuni de menţinere şi asigurare a ordinii publice.

Premergător selecţiei organizate de reprezentanţii ONU, căpitanul Fărcaş Silviu a absolvit Cursul Internaţional de Monitor ONU la Institutul de Studii pentru Ordine Publică din cadrul Academiei de Poliţie.

Căpitanul Fărcaş Silviu este căsătorit, are un copil şi este absolvent al Academiei de Poliţie, promoţia 2005.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii