Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:14 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primul interviu al Elenei Udrea de la ieșirea din închisoare „Doamna Kovesi a avut de câștigat popularitate din arestarea mea”

ro

10 May, 2015 21:56 1132 Marime text
 
„Este o realitate faptul că arestul, fie el preventiv, fie în penitenciar, te schimbă foarte mult psihologic și din cauza lipsei condițiilor minime, mai ales pentru femei", a declarat Elena Udrea, în cadrul emisiunii "Ultimul Cuvânt", la postul B1 TV.

„Erau foarte multe femei care suportau aceleași condiții inumane pe care le-am suporat și eu. Eu, fiind o persoană publică, a fost impactul foarte mare, că nu am putut să fac nimic. Ceea ce se întâmplă într-un arest preventiv, în arestul Capitalei, mai puțin în penitenciar, este grav. Că nu am putut să mă coafez nu e o dramă, dar că nu am putut să fac mișcare, te afectează psihic. Chiar și cel mai intim moment la care vă puteți gândi, le petreci cu alte cel puțin trei persoane, așa că mi-am dorit foarte mult să stau singură. Foarte mulți pleacă bolnavi de acolo", a mai spus Elena Udrea, potrivit B1 TV.

Întrebată de jurnalistul Ion Cristoiu de câte ori a fost chemată de procurori pentru discuții, aceasta a răspuns:

„Cred că am fost de două ori pe acest dosar. Eu am fost un dosar fericit. Am fost cu femei în cameră, arestate cu grupul și pe care nu le-a chemat nimeni niciodată. Mă uitam la aceste femei care care îmi reproșau cumva mie lucruri legate de arestarea prevetinvă abuzivă, lucruri pe care eu le-am susținut și care au genrat acest mod răvășit de a face justiție, fiind rezultatul guvernării mele si a lui Băsescu. Bineînțeles, un reproș cu prietenie, dar chiar și asa imi atrăgeau atenția și era un fel de ironie amară: vezi ce ai susținut atâția ani, asta e justiția pe care ați susținut-o.

Dacă eu, Elena Udrea am putut să ies din arest preventiv, și nu m-am așteptat, înseamnă că mai există o șansa pentru justiția dreaptă, există o șansa pentru toată lumea", a mai explicat Udrea.

„Cred că s-a dat startul. Constat că toți care pot decide asupra libertății cuiva își doresc să-și facă imagine prin arestul preventiv. Am văzut că toată lumea încearcă acum să aresteze în condițiile în care un om arestat preventiv este un om prezumtiv nevinovat. Nu poți să arestezi  fără o judecată, o decizie definitivă doar pentru că nu este o persoană populară. Dar acum e vorba de competiție", a spus Udrea, întrebată fiind la ce folosește arestul preventiv.

Totodată, Udrea consideră că șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a avut de câștigat în populatitate arestând-o.

„Constat că acei care pot decide asupra libertății cuiva își fac imagine cu acest instrument care este arestarea preventivă. Nu poți sp arestezi un om preventiv, fără să-l judeci. Acum este o adevărată competiție. Cine arestează mai mulțo. Așa cum spunea Kovesi, ÎCCJ a dat tonul în România. Arestul preventiv nu folosește decât la a teroriza oamenii. Oamenii sunt înspăimântați de aretsul preventiv. Unii declară tot ce își doresc procurorii", a declarat Elena Udrea.

„Doama Kovesi arestându-mă pe mine a avut de câștigat în popularitate", a adăugat Elena Udrea.

„Așa cum spunea doamna Kovesi ÎCCJ dă tonul în România, așa a spus dânsa. Azi e o competiție cine arestează mai mult. Nu contează cât a terorizat oamenii fie pentru a recunoaște fapte pe care le-au făcut, dar și un instrument pentru ca oamenii să recunoască lucruri pe care nu le-au făcut sau să spună lucruri pe care DNA au nevoie să le știe. Este un instrument prin care cei care își doresc imagine și în același timp se dă un semnal clasei politice. Cei din penitenciar spunea dacă Elena Udrea a fost arestată, ce șanse avem noi să rezistăm în fața acestui val? Sunt înspăimântați de arest preventiv și oricine este chemat și pe masă i se pun cătușele declară orice vor procurorii", a mai explicat fostul ministru.

Elena Udrea a declarat în intervenția telefonică din cadrul emisiunii „Ultimul cuvânt" difuzată de B1 TV, că știa că de mult timp că va arestă, doar nu cunoștea și motivul.

„Un lucru este sigur. Eu nu am apărut în acest context până în 2 februarie, la 3 zile după eu am depus un denunț. Oamenii trebuie să știe că în dosarul Gala Bute, până în 2 februarie, eu nu am fost acuzată de nimic. Tot ce s-a întâmplat în această campanie la prezidențiale a fost gândit împotriva mea.

Eu eram la momentul arestării un simplu deputat. Toată lumea știe că eram în proximitatea puterii timp de 10 ani. Evident că în această poziție, cunosc foarte mult lucruri. De fapt mulți cunosc foarte multe lucruri, dar nu mulți au curajul de a le spune. După ce am spus eu niște lucruri eu am fost arestată, eu am fost arestată și foarte mulți au spus atunci: foarte bine, Udrea la pușcărie", a declatat Udrea.

Fostul minsitru a mai spus că atunci când a spus ceea ce știa, s-a ales cu o arestare. 

„Eu am spus lucrurile când am fost în libertatea. Consecința a fost arestarea mea. Pentru Elena Udrea nu mai contează că sunt în arest preventiv sau la pușcărie. Mi s-au pus cătușele. Nu știu dacă jumătate din lucrurile pe care le spus, aș putea să scriu o carte. Nu sunt un om iresponsabil, nu îmi propun să le spun. Sunt lucruri care trebuie să rămână secrete. De aceea mi-am cerut iertare celor pe care i-am sfidat, pentru că eu credeam că este suficient să fii un ministru foarte bun și nu țineam cont de faptul că este o situație foarte grea și nu mulți își permit să aibă o viață comodă", mai spune aceasta.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii