Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:13 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primul concurs de teatru în limba engleză pentru copiii de 5-11 ani din judeţul Constanţa

ro

24 May, 2012 23:50 1465 Marime text

Asociaţia "Engleza pentru copii" Constanţa, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, organizează sâmbătă, 26 mai 2012, începând cu ora 16.30, la Teatrul de Păpuşi "Elpis", primul Concurs de teatru în limba engleză pentru preşcolarii şi şcolarii mici din judeţul Constanţa.

Concursul îşi propune să stimuleze potenţialul artistic-creativ al elevilor şi să încurajeze utilizarea unei limbi de circulaţie internatională, prin implicarea acestora în activităţi opţionale de tipul punerii în scenă a unei piese de teatru din antologia de pantomimă britanică.

În perioada de pregătire a evenimentului, Asociaţia a oferit profesorilor coordonatori o şedinţă de pregătire şi un set de materiale constând în scenariu, dialoguri şi cântece care au putut fi abordate, conform modelului realizat în centrul educaţional Helen Doron. De asemenea, s-a pus la dispoziţia participanţilor spaţiul pentru repetiţie, precum şi specialişti pentru consultaţii în ceea ce priveşte coregrafia, mişcarea scenică, costumaţia şi interpretarea.

În competiţie s-au înscris aproximativ 120 de copii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani, precum şi 13 cadre didactice, profesoare de limba engleza sau învăţătoare şi educatoare. Participanţii au primit de la organizatori peste 2.000 de invitaţii pentru cei apropiaţi, care vor veni să le susţină reprezentaţia.

În ziua concursului, piesele interpretate de copii vor fi filmate individual şi postate pe site-ul www.englezaconstanta.ro. Acestea vor putea fi votate online de către susţinătorii echipelor, în perioada 28 mai- 1 iunie 2012.

Câştigătorii competiţiei vor fi anunţaţi pe acelaşi site, în data de 4 iunie. Premiul pentru echipa cu cele mai multe voturi va consta într-un curs de vară de o săptămână, în perioada 5- 10 august, în cadrul Centrului de invatare a limbii engleze Helen Doron Constanţa.

De asemenea, toţi copiii participanţi vor primi filmarea pieselor de teatru pe DVD şi diplome de participare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii