Pentru perioada Paştelui
informaţii utile, tradiţii, program magazine
07:07 20 08 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Primul club oficial de fotbal din lume Se împlinesc 157 de ani de la înfiinţarea Sheffield F.C.

ro

24 Oct, 2014 02:51 813 Marime text
Potrivit wikipedia.org, la 24 octombrie 1857, s-a înfiinţat Sheffield Football Club.

Potrivit aceleiaşi surse este un club de fotbal englez din Sheffield, South Yorkshire, fiind recunoscut la nivel internațional ca fiind cel mai vechi club de fotbal din lume.
Echipa de-a lungul timpului a avut mai multe stadioane în Sheffield, incluzând Bramall Lane, fostul stadion al celor de la Sheffield Wednesday F.C., acum stadionul celor de la Sheffield United F.C.

Acum își au sediul la Coach and Horses Ground în Dronfield, Derbyshire.
Clubul este de asemenea cunoscut ca luând parte la cea mai veche rivalitate fotbalistică. Sheffield F.C. a jucat împotriva echipei Hallam F.C. în primul meci inter-cluburi din lume în 1860.
Acesta a fost cel dintâi meci derby, Derby-ul de Sheffield.

Palmares
FA Amateur Cup
Câștigători 1903–04
Yorkshire League
Campioni Division Two 1976–77
Câștigători League Cup 1977–78
Whitbread Trophy
Câștigători 1987–88
Northern Counties East League
Campioni Division One 1988–89, 1990–91
Câștigători League Cup 2000–01, 2004–05
Sheffield and Hallamshire Senior Cup
Câștigători 1993–94, 2004–05, 2005–06, 2007–08

Ti-a placut articolul?

Comentarii