Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:03 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primele nume din Dosarul naşilor

ro

26 Oct, 2012 12:10 1566 Marime text

A fost o noapte albă la Parchetul de pe lângă tribunalul Braşov, acolo unde zeci de angajaţi ai CFR, suspectaţi de evaziune fiscală, au dat explicaţii în faţa procurorilor.

Până acum, 27 de angajaţi au fost reţinuţi în dosarul "naşilor". Printre ei, se numără şi unul dintre liderii reţelei. În total, peste două sute de persoane au fost audiate iar numărul lor ar putea creşte în orele următoare.
Trei persoane erau în vârful piramidei şpăgii, spun procurorii. Este vorba despre inspectorii revizori Valentin Cioncan, Gheorghe Cazacu şi Florin Trişcă.

Mersul banilor 

Traseul şpăgii era bine stabilit - de la naş totul pleca mai sus până la vârful piramidei, unde s-ar afla trei persoane. Inspectorii revizori Valentin Cioncan, Gheorghe Cazacu şi Florin Trişcă. 
Transferul banilor se făcea în toaletele trenurilor, iar mai departe, la Bucureşti, mita era "spălată" la chioşcurile deschise pe peroane pe numele rudelor lor. Membrii reţelei veneau la aceste chioşcuri şi cumpărau produse la suprapreţ, folosind banii din şpăgi.
Revizorii care au fost identificaţi ca şefi ai reţelei de colectare aveau acces la planurile de control. Ei îi avertizau pe şefii de tren care, la rândul lor, îi avertizau pe controlori că urmează să fie verificaţi într-o anumită perioadă.

Sursa: antena 3

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii