Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:19 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul municipiului Târgu Mureș, Dorin Florea, trimis în judecată

ro

16 Sep, 2016 14:04 1567 Marime text
Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Dorin Florea, la data faptei și în prezent primar al municipiului Târgu Mureș, într-un dosar privind atribuirea, cu titlu gratuit către o asociație sportivă, a unui teren în suprafață de 20.400 mp.

El este acuzat de săvârșirea infracțiunii de participație improprie la abuz în serviciu dacă funcționarul a urmărit obținerea unui folos pentru sine sau pentru altul.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
 
Inculpatul Dorin Florea, în cursul anului 2008, prin încălcarea atribuțiilor de serviciu și a prevederilor legale, a întocmit şi semnat o expunere de motive, prin care s-a supus dezbaterii Consiliului Local adoptarea, în regim de urgenţă (deşi situaţia nu o impunea), a propunerii de atribuire, cu titlu gratuit către o asociație sportivă, a unui teren în suprafaţă de 20.400 mp, situat  în municipiul Tîrgu Mureş.
Ca urmare a acestui demers, la data de la data de 25 septembrie 2008, Consiliul Local a adoptat hotărârea respectivă, prin votul a 19 consilieri locali, la determinarea edilului și fără ca aceştia să cunoască caracterul nelegal al acelei propuneri.

Hotărârea respectivă, după adoptare, a fost contrasemnată (fiindu-i astfel acordată viza de legalitate fără de care nu putea produce efecte juridice) de către secretarul municipiului, inculpata Maria Cioban .

Ulterior, asociaţia sportivă beneficiară a terenului - care nu se încadra în niciuna din categoriile de persoane juridice fără scop lucrativ precizate în legea administrației publice şi nici nu deţinea statutul de utilitate publică pentru a putea beneficia de folosința gratuită a unui astfel de bun - a închiriat terenul respectiv  unei alte entități sportive, obținând foloase materiale în sumă de 2.563.041,86 lei.
Pentru folosirea acelui teren, asociaţia sportivă ar fi trebuit să plătească o redevenţă anuală calculată conform prevederilor legale, în funcţie de categoria bunului concesionat/închiriat, astfel că prin faptele susmenționate bugetul municipiului Tîrgu Mureş a fost prejudiciat cu suma de 1.182.520 lei.
 
Până la această dată Primăria municipiului Tîrgu Mureș nu s-a constituit  parte civilă în procesul penal.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Mureş.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii