Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:09 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul din Năvodari, Nicolae Matei, refuză „bomboana otrăvită“ - acţiunile din Portul Constanţa

ro

22 Oct, 2012 21:46 1343 Marime text
Primarul orasului Navodari, social democratul Nicolae Matei, a dat publicitatii, cu putin timp in urma, un comunicat de presa referitor la proiectul de lege legat de trecerea, cu titlu gratuit, a unui pachet de legi din administrarea statului catre admininistrarea Consiliilor locale Constanta, Navodari, Mangalia si Agigea si a Consiliului Judetean: „A fost o solicitare de-a mea in sensul acesta, facuta chiar inainte de alegerile locale, dar ideea era ca fiecare localitate sa administreze portul din raza sa de competenta si nicidecum asa cum este inaintat proiectul de lege in forma depusa“, a declarat Matei. 
   „Consider o lipsa totala de respect si colegialitate manifestate de catre initiatori, fara a se purta si o discutie cu noi in prealabil, iar daca legea va fi adoptata in forma propusa, voi refuza in numele orasului Navodari aceasta «bomboana otravita» de a prelua un pachet nesemnificativ de 3% din actiunile portului“, a subliniat edilul sef din Navodari. 
Conform unui comunicat de presă, Matei a explicat: „Noi nu emitem nici o pretentie la portul Constanta si pretindem ca nici municipiul Constanta sa nu emita pretentii asupra Portului Midia.  Vrem ca fiecare port sa treaca in administrarea fiecarei localitati separat: portul Midia la orasul Navodari, portul Constanta la municipiul Constanta, portul Agigea la comuna Agigea si portul Mangalia la municipiul Mangalia, cu cei 20% ce revin Fondului Proprietatea, cu cei 5% pe care Statul Roman s-a oferit sa ii vanda pe bursa si suntem de acord ca 15% sa revina Judetului Constanta. In felul acesta aducem mediul concurential la aproape toate activitatile portuare si in functie de munca si priceperea noastra, vom atrage investitori, vom dezvolta noi activitati portuare, vom dezvolta mult mai bine fiecare localitate in parte“. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Marya 22 Oct, 2012 20:02 Are dreptate d-nul Primar Matei. Fiecare sa iba actiuni la portul care apartine localitatii. Astfel si taxele date statului pot apartine localitatii respective nu Consiliului judetean . Astfel D-nul Constantinescu nu mai poate da banii la alte comune,iar Navodariului nimic. Bravooo si tineti-o tot asa.