Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:28 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul din Hârșova, Tudor Nădrag, luat în vizor de ANI

ro

15 Dec, 2015 17:44 2286 Marime text
 
Agenția Naționalã de Integritate a constatat faptul cã NĂDRAG TUDOR, primar al orașului Hârșova, județul Constanța, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada iunie 2012 – noiembrie 2013, ca urmare a exercitãrii simultane a funcției de primar și a calitãții de membru în cadrul Consiliului de Administrație al Liceului Teoretic „Ioan Cotovu” Hârșova. Astfel, persoana evaluatã a încãlcat prevederile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea 161/2003, potrivit cãruia „Funcția de primar […] este incompatibilã cu […] funcția de [...] membru al consiliului de administrație […] precum și la instituțiile publice”.
 
NĂDRAG TUDOR a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiazã – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le considerã necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. NĂDRAG TUDOR nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apãrare.
 
„Persoana […] fațã de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decãzutã din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publicã […]  pe o perioadã de 3 ani de la data eliberãrii, destituirii din funcția ori demnitatea publicã respectivã sau a încetãrii de drept a mandatului. Dacã persoana a ocupat o funcție eligibilã, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadã de 3 ani de la încetarea mandatului”.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii