Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:34 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul Bacăului a fost arestat preventiv

ro

01 Jul, 2014 12:55 1890 Marime text
Curtea de Apel Bacău a admis solicitarea procurorilor privind arestarea preventivă a primarului Romeo Stavarache, transmite Antena 3. Decizia nu este definitivă, ea poate fi atacată la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Procurorii au solicitat astăzi arestarea preventivă a primarului Bacăului, Romeo Stavarache, întrucât potrivit acestora, primarul a încălcat condițiile eliberării sub control judiciar. De aceea, procurorii DNA au cerut înlocuirea controlului judiciar cu măsura arestării preventive.

Procurorii DNA susțin că Romeo Stavarache s-a întâlnit cu martorii din dosar la câteva ore de la eliberarea acestuia și punerea sub control judiciar.

Potrivit DC News, primarul municipiului Bacău, Romeo Stavarache, precum şi cei doi oameni de afaceri Liviu Cenuşă şi Liviu Goian, reţinuţi joi pentru luare de mită de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) s-au aflat astăzi la Curtea de Apel Bacău, unde o instanţă a judecat o acţiune a procurorilor potrivit căreia cei trei ar fi încălcat condiţiile de eliberare sub control judiciar stabilite de magistraţii instituţiei judecătoreşti.

Precizăm că și în cazul celor doi oameni de afaceri, Curtea de Apel Bacău a decis arestarea preventivă.

Potrivit procurorilor din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Bacău, în sarcina lui Stavarache Romeo, primarul municipiului Bacău, s-au reținut în concurs 5 infracțiuni de luare de mită, în cazul lui Goian Liviu, s-au reținut în concurs 3 infracţiuni de complicitate la luare de mită, iar în ceea ce-l privește pe Cenuşă Liviu Vasile, în sarcina acestuia s-au reținut în concurs 2 infracţiuni de complicitate la luare de mită.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii