Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:49 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarii de comune, îndemnaţi să introducă internet în comunitățile lor

ro

22 Feb, 2016 18:00 1766 Marime text
 
Ministrul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională, Marius Bostan, i-a îndemnat, astăzi, pe primarii de comune să introducă internet în comunitățile locale și să atragă pe lângă ei oameni tineri, inteligenți, pasionați de informatică.
 

"La nivel de Guvern, există un proiect și vrem să ne ducem în 780 de sate cu lărgire de internet de bandă mare, astfel ca acest acces la serviciile de internet de mare viteză să dezvolte afacerile în astfel de zone. Adică, pe programul național de dezvoltare rurală un tânăr poate porni o afacere și să acționeze și în domeniul high-tech. Dacă v-ați atrage oameni de acest tip din localitățile dvs, se poate trăi ieftin, natural și să avem câteva servicii din localitate care să permită unor oameni deștepți și inteligenți să trăiască acolo. (...) Încercați cu ajutorul internetului. Acesta va fi viitorul. Depuneți toate eforturile în internet, în accesul la serviciile de internet de lungime de bandă mare și căutați să atrageți oameni deștepți lângă dvs, oameni tineri și inteligenți, orientați către tehnologie", a spus Bostan.

 
Ministrul le-a vorbit primarilor de comune despre resursa umană plecată la muncă în străinătate, care trebuie adusă înapoi în țară.
 

"Încercați să le oferiți ceva acestor oameni ca să revină. Unii au cerut să revină. Sunt studii că peste 50% își doresc să revină în următorii trei ani. Țintiți-i pe toți, listați pe toți care au plecat din satul și comuna dvs, dați-le telefon la absolut toți, în mod personal, nu aveți mai mult de 100 — 300 de telefoane de dat. Dacă începeți acum, aveți o șansă ca în următorii patru ani să aveți investitori în comună. E o sursă extraordinară", a explicat el.

 
Marius Bostan a precizat că salvarea comunelor stă în "oamenii inteligenți" din zonă, arătând că Republica Moldova este o cale deschisă pentru a dezvolta o colaborare bilaterală. El le-a mai cerut primarilor să îl sune și să îi transmită problemele care îi frământă.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii