Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:16 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ANI, suprimată de Parlament Primarii ar putea conduce după bunul plac și companiile subordonate

ro

06 May, 2015 16:51 973 Marime text
 
Deputaţii au respins cererea de reexaminare a legii 51/2006, dând astfel dreptul primarilor şi preşedinţilor de Consilii Judeţene să facă parte din Consiliile de administraţie al companiilor de utilităţi publice, lucru interzis de legea 161/2003.
 
O lege iniţiată de şase deputaţi PSD era votată anul trecut în Parlament şi ajungea la promulgare, dar era trimisă la reexaminare de preşedintele Traian Băsescu, amintește gandul.info. În octombrie, legea trece de Senat fără a se ţine cont de observaţiile preşedintelui, iar de atunci stă în Parlament pentru a se găsi un moment prielnic pentru votarea ei, mai arată sursa citată.
 
Momentul prielnic a apărut, legea aflându-se pe ordinea de zi a şedinţei de azi a Camerei Deputaţilor, fiind respinsă cererea de reexaminare. Astfel, se va modifica fundamental regimul incompatibilităţilor, dar şi prerogativele Agenţiei Naţionale de Integritate. Parlamentarii au recurs la un subterfugiu, deoarece nu au modificat legea 161/2003, cea care stabileşte regimul incompatibilităţilor, ci au apelat la o lege pentru modificarea legii serviciilor comunitare de utilităţi publice 51/2006.
 
Tentativele de modificare a atributelor ANI au generat reacţii dure în trecut din partea ambasadelor, ţinând cont de faptul că Agenţia a fost mereu lăudată în rapoartele MCV.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii