Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:09 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Năvodari Litigiul dintre SC Enel SA și constructorul bulevardului Mamaia – Năvodari, cauza pentru starea necorespunzătoare a drumului

ro

04 Dec, 2014 17:54 2328 Marime text
Primăria Orașului Năvodari informează , într-un comunicat remis astăzi redacţiei că starea necorespunzătoare în care se află bulevardul Mamaia – Năvodari în ultima perioadă “se datorează litigiului apărut între SC Enel SA și constructorul Asocierea SC Tel Drum SA – SC Imob Lux Constrcut SRL – SC Specialist Consulting SRL.

Astfel, cu privire la investiția realizată din fonduri structurale pentru modernizarea drumului dintre Năvodari și stațiunea Mamaia, Primăria Orașului Năvodari face următoarele precizări:

“În data de 19.03.2014, Primăria Orașului Năvodari a comunicat ordinul de incepere al lucrărilor pentru investiția «Imbunătățirea accesului între municipiul Constanța și platforma industrială Năvodari prin lărgirea și modernizarea Bulevardului Mamaia – Năvodari», amplasamentul fiind predat constructorului în temeiul procesului verbal de predare al amplasamentului nr. 19555/19.03.2014. De la data emiterii ordinului de începere și încheierii procesului verbal de predare al amplasamentului, responsabilitatea asupra stării drumului aparține constructorului, care potrivit dispozițiilor punctului 9.19 din contractului de execuție de lucrări nr. 36959/ 18.11.2013 «are întreaga răspundere a desfășurării lucrărilor în deplină siguranță și în condiții de bună calitate în conformitate cu normele tehnice»”.

De asemenea, Primăria orașului Năvodari anunță locuitorii orașului Năvodari că a dispus intervenția asupra lucrării din resurse proprii pentru remedierea deficiențelor, urmând ca aceste cheltuieli să fie recuperate pe căi judiciare, dacă este cazul, de la cei care se află în culpă față de starea actuală a drumului. 
 
“Subliniem că aceste măsuri sunt determinate și de lipsa de reacție a constructorului și a furnizorului de energie SC ENEL SA, operatori economici cărora Primăria le-a comunicat o serie de memorii și notificări, dar care au rămas fără răspuns“, se mai arată în comunicatul de presă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Gheorghe 04 Dec, 2014 19:38 Cauza stării actuale a drumului o constituie calitatea pietrei puse in opera.piatra pusă in opera conține foarte mult pământ ,nu corespunde normelor de calitate..Daca piatra Sparta era conform standardelor nu ar fi fost aceasta situație.