Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:00 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Primăria Constanţa a pus lacătul pe hotelul Histria şi clubul Princess din staţiunea Mamaia

ro

02 Sep, 2016 20:13 6314 Marime text
Hotelul Histria din staţiunea Mamaia, deţinut de controversatul om de afaceri George Bosânceanu, a fost închis astăzi, prin dispoziţie din partea primarului Constanţei. Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Constanţa, Liviu Tramudana, decizia de suspenda activitatea unităţii de cazare a venit în urma nenumăratelor reclamaţii înregistrate la Primărie privind zgomotul infernal produs de generatoarele electrice folosite de reprezentanţii hotelului.  De altfel, unitatea turistică s-a aflat de mai multe ori în această vară în mijlocul unor scandaluri cu autorităţile care au venit să confişte generatoarele buclucaşe.

Aflat în spatele gratiilor după ce a fost condamnat pentru proxenetism, patronul de la Histria, George Bosânceanu a transmis de fiecare dată că va înlocui generatoarele ridicate de poliţie ori de câte ori va fi cazul. Pentru a pune capăt acestei poveşti, primarul Constanţei a dispus astăzi suspendarea activităţii hotelului pe o perioadă de 30 de zile.

De asemenea, tot prin dispoziţie de primar a fost închis astăzi, tot pentru o lună de zile, şi clubul Princess din staţiunea Mamaia, însă, în acest caz, motivul este încă incert.

UPDATE ora 20:42
Primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, a precizat, în această seară, pentru ZIUA de Constanţa, că dispoziţia de sistare a activităţii pentru mai mulţi agenţi economici din staţiunea Mamaia care nu au respectat reglementările legale a fost dată în urmă cu câteva zile. Edilul a ţinut să precizeze că sancţiunile drastice nu a fost aplicate "de pe o zi pe alta", ci s-au făcut gradual, urmându-se paşii legali. Însă cum agenţii economici nu au reacţionat pozitiv la sancţiunile mai blânde aplicate anterior, Consiliul Local s-a văzut nevoit să demareze pasul următor şi să pună în aplicare suspendarea activităţii pe o durată de 30 de zile.

Primarul Constanţei a mai spus că atât în cazul hotelului Histria, cât şi în cazul clubului Princess au existat mai multe reclamaţii şi sesizări atât din partea turiştilor, cât şi a altor agenţi economici din vecinătate privind nerespectarea normelor de poluare sonoră. Primăria Constanţa a apelat la specialişti înainte de a sancţiona, gradual, atât clubul Princess, cât şi hotelul Histria. De asemenea, în etapele anterioare, municipalitatea a avut sprijin din partea altor instituţii locale, printre care poliţia locală, poliţia naţională (IPJ Constanţa) şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi.

Pentru a răspunde speculaţiilor conform cărora activitatea unităţilor economice cu probleme a fost închisă abia la sfârşitul sezonului, edilul Constanţei a mai declarat că acest lucru poate fi pus strict pe seama faptul că procedurile legale sunt de durată, iar Primăria Constanţa a vrut să respecte toţi paşi reglementaţi în lege pentru a remedia situaţiile reclamate în legătură cu societăţile sancţionate.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii