Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:24 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primar trimis în judecată pentru luare de mită

ro

07 Oct, 2016 11:40 1471 Marime text
Imagini pentru luare de mitaProcurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara a emis, la data de 26 septembrie, rechizitoriu şi a dispus trimiterea în judecată a inculpatului D.C.D., primar al comunei Luncoiu de Jos, jud. Hunedoara, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

În fapt, „la data de 04.03.2016, administratorul unei societăți comerciale  a sesizat Direcția Generală Anticorupție (D.G.A.) - Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Hunedoara cu privire la faptul că, în octombrie 2015, D.C.D. i-a solicitat 2 motofierăstraie pentru ca, în calitate de primar al comunei Luncoiu de Jos, să dispună plata unor facturi pentru cantitatea de material lemnos livrată de către societatea respectivă în anul 2015. Cele două motofierăstraie au fost cumpărate de către denunţător de la un magazin din mun. Deva cu suma de 1300 lei şi predate primarului imediat după achiziţionare“.

În urma percheziţiei domiciliare, au fost identificate şi ridicate de la domiciliul inculpatului cele două motofierăstraie. De asemenea, de la Primăria com. Luncoiu de Jos au fost ridicate documentele financiar contabile din care rezultă că materialul lemnos a fost livrat şi, în decembrie 2015, s-a efectuat plata acestuia în valoare de 7100 lei fără TVA.

Ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție - Serviciului Judeţean Anticorupţie Hunedoara, în baza ordonanţelor de delegare emise de Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara, au efectuat acte procedurale care au stat la baza probării faptelor. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii