Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:54 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Legea recursului compensatoriu face victime. O tânără a fost violată de un bărbat eliberat recent din închisoare. Suspectul prins în județul Constanța

ro

02 Nov, 2017 15:21 3172 Marime text
Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 București au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de numitul:
 
* G.F.M, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de viol și tâlhărie calificată, prevăzute și pedepsite de art. 218 alin. 1 din C.pen. si de art. 233-234 alin. 1 lit. d din C.pen., ambele cu aplicarea art. 41 alin. 1 din C.pen. și art. 38 alin. 1 din C.pen.
 
În fapt, s-a reținut că, în data de 22.10.2017, în intervalul orar 03.22-03.28, în timp ce se afla pe Calea Moșilor, nr. 292, prin constrângere fizică și morală, inculpatul G.F.M. a întreținut un raport sexual și un act sexual oral cu persoana vătămată D.R., după care, prin amenințarea cu acte de violențe, i-a sustras acesteia din urmă și un telefon mobil și suma de 50 de lei.
 
Din mijloacele de probă existente la dosar a reieșit că inculpatul G.F.M. a fost condamnat în cursul anului 2008 la pedeapsa de 10 ani închisoare cu executare pentru comiterea unei infracțiuni de viol și a fost liberat în data de 19.10.2017, beneficiind de prevederile Legii nr. 169/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal.
 
În cursul zilei de 01.11.2017, inculpatul G.F.M. (aflat în stare de reținere) a fost prezentat cu propunere de arestare preventiva pentru o perioada de 30 de zile judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Sectorului 2 București, propunere care a fost admisă, fiind luată astfel măsura procesuală a arestării preventive față de inculpatul G.F.M. pentru o perioada de 30 de zile.
 

”Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedura penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție” - au transmis procurorii.

Reamintim că, bănuitul a fost depistat la domiciliul unui apropiat, pe raza judeţului Constanţa şi ulterior condus la sediul subunităţii pentru audieri. Asupra lui a fost găsit telefonul mobil sustras persoanei vătămate.
 
Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de viol şi tâlhărie calificată, cu  bărbatul în stare de reţinere, urmând a fi prezentat magistraţilor.
 
Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale a Inspectoratului General al Poliţiei Române şi al Inspectoratului de Poliţie Judeţean  Constanţa. 

Bărbatul a fost condamnat în 2008 la 10 ani de închisoare după ce a violat o fată de 13 ani la Costinești. Pe 19 octombrie a fost eliberat din penitenciar beneficiind de prevederile Legii nr. 169/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal. 
 
Citește și: 

Un bărbat suspectat că a violat și tâlhărit o tânără din București prins în județul Constanța. Se ascundea la domicliul unui prieten
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii