Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:28 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prima păcăleală pe internet datează din 1984

ro

01 Apr, 2016 22:18 2000 Marime text
 
Primul mesaj fals de 1 aprilie a fost lansat în urmă cu mai bine de 30 de ani și avea în centru Uniunea Sovietică. Un programator glumeț a încercat atunci să acrediteze ideea că Moscova era gata să comunice online cu lumea occidentală, notează slate.fr.
 
În 1 aprilie 1984, în plin Război Rece, s-a anunțat pe rețeaua Usenet crearea site-ului Kremvax printr-un mesaj aparent semnat de secretarul Partidului Comunist sovietic din acea perioadă, Konstantin Cernenko. „Motivul pentru care ne alăturăm Usenet este că dorim să deschidem un forum de discuții cu popoarele americane și europene, pentru a le împărtăși eforturile noastre de a ajunge la o coexistență pașnică între poporul sovietic și ele", scrie în mesaj. "Am fost informați că mulți internauți exprimă opinii anti-URSS pe această rețea, însă credem că au putut fi manipulați de liderii lor, îndeosebi de cei din Administrația americană, al cărei scop este războiul și o dominație mondială", continuă falsul mesaj, care se încheie cu "Și acum să destupăm o sticlă de vodcă și să ciocnim pentru intrarea noastră pe această rețea. NA ZDAROVJE (Sănătate)".
 
Bineînţeles, reacțiile internauților nu au întârziat să apară. Unii au încercat să comunice într-adevăr cu șeful statului sovietic, alții s-au gândit la o păcăleală de 1 aprilie și alții au crezut că pot comunica în sfârșit cu blocul de est, care nu avea încă internet. După două săptămâni, s-a anunţat că totul a fost o farsă de 1 aprilie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii