Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:34 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prima conferinţă a matematicienilor mircişti

ro

27 May, 2016 17:16 1579 Marime text
Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii „Ovidius” din Constanţa găzduieşte Prima Conferinţă a Matematicienilor Mircişti, în perioada 27-29 mai. Evenimenul este organizat în colaborare cu Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” şi Societatea de Ştiinţe Matematice din Romania şi se încadrează în seria de manifestări organizate la aniversarea a 120 de ani de existenţă colegiului constănţean.
 
Conferinţa îşi propune să strângă laolaltă matematicieni din ţară şi din strainatate, care au absolvit Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”. Principalul obiectiv al conferinţei este întărirea relaţiilor de colaborare ştiinţifică dintre mirciştii din ţară şi din străinătate. Nu în ultimul rând, manifestarea va fi şi un prilej ca foştii absolvenţi să cunoască actuali elevi ai liceului cărora să le împărtăşească  din experienţa lor în cercetarea matematică.
 
Lucrările conferinţei se desfăşoară la Facultatea de Matematică şi Informatică în zilele de 27 şi 28 mai. Ziua de duminică, 29 mai, este rezervată discuţiilor informale şi participării la alte activităţi dedicate sărbătoririi Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân”.    
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii