Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:58 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prezenţă slabă la alegerile de care depinde viitorul Republicii Modova

ro

14 Jun, 2015 23:18 1857 Marime text
 
Secțiile de votare pentru alegerile locale din Republica Moldova s-au închis duminică, la ora 21.00, rata de participare la nivel național anunțată cu puțin timp înainte de închiderea urnelor fiind de 48,9%.
 
Potrivit datelor Comisiei Electorale Centrale, până la ora 21.00, la urnele de vot s-au prezentat circa 1.380.000 de alegători înscriși pe listele de vot. Pe listele suplimentare au votat aproximativ 7.000 de cetățeni cu drept de vot.
 
Alegerile locale din Republica Moldova au avut loc pe fondul demisiei prezentate vineri de către premierul Chiril Gaburici și în contextul crizei financiare generate de dispariția unui miliard de dolari din sistemul bancar moldovenesc.
 
Analiștii politici consideră că de rezultatele alegerilor locale de duminică ar putea depinde și viitoarea coaliție majoritară de la Chișinău, în favoarea căreia s-au pronunțat cele două partide din actuala alianță minoritară aflată la guvernare (Partidul Liberal Democrat, al lui Vlad Filat, și Partidul Democrat, condus de Marian Lupu) după ce premierul Chiril Gaburici și-a prezentat demisia.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii