Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:21 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preşedinţii partidelor parlamentare nu pot beneficia de protecţia SPP!

ro

18 Nov, 2015 21:04 2119 Marime text
 
Decizia aparţine senatorilor şi a fost adoptată în şedinţa de astăzi a Senatului. Este vorba despre proiectul de lege privind ordonanţa de urgenţă 43/2015, fără articolele care prevedeau că Serviciul de Pază Protecţie va asigura protecţie şi preşedinţilor de partide parlamentare, acesta fiind eliminate din actul normativ de comisia de apărare.
 
Articolul potrivit căruia SPP poate asigura, gratuit, protecţie şi preşedinţilor de partide parlamentare a fost eliminat de Comisia de apărare de la Senat în 3 noiembrie. Tot atunci a fost eliminat din proiectul de lege şi articolul care prevedea secretizarea întregii activităţi a serviciului.
 
Ordonanţa de urgenţă prevede asigurarea mijloacelor de transport pentru curierat a materialelor NATO şi UE clasificate, conform standardelor cerute privind condiţiile de siguranţă.
 
Totodată, Oficiul Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat(ORNISS) a primit dreptul să achiziţioneze două mijloace de transport pentru care s-a repartizat şi o cotă de combustibil de până la 500 de litri pe lună. De asemenea, în caz de criză, instituţiile cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale, apărării şi ordinii publice pot scoate, cu titlul gratuit, produse(carburanţi) de la rezerva de stat.
 
SPP poate suplimenta, în limita efectivelor aprobate, forţele şi mijloacele destinate prin lege protecţiei demnitarilor străini, pe timpul şederii lor în România, la cererea acestora, contra cost. Proiectul de legea va intra în dezbaterea Camerei Deputaţilor, for decizional.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii