Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:50 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Președintele SUA, Barack Obama, la ceas aniversar

ro

04 Aug, 2016 07:50 2179 Marime text
Barack Obama, cel de-al 44-lea președinte al SUA și primul afro-american ales în această funcție, s-a născut la data de 4 august 1961, în Honolulu, Hawaii.
 
De la asistent social, student la Harvard, profesor de drept constituţional şi politician influent, Barack Obama a devenit cel de-al 44-lea preşedinte al SUA, în urma unor alegeri istorice, înlocuindu-l pe George W. Bush. De când a devenit primul preşedinte de culoare al Statelor Unite ale Americii, Barack Obama a devenit un simbol al visului american, demonstrând că poţi avea succes în ţara tuturor posibilităţilor.
  
După ce rezultatele au fost anunţate, în faţa a sute de mii de susţinători adunaţi la Chicago, Obama afirma că „schimbarea a sosit în America”, continuând: „Drumul înainte va fi lung. Urcuşul va fi greu. S-ar putea să nu ajungem la capăt într-un an, nici măcar într-un singur mandat. Dar, America, niciodată nu am fost mai plin de speranţă că vom ajunge acolo.”
 
În ceea ce priveşte viaţa personală, este căsătorit cu Michelle Robinson. Prima lor fiică, Malia, s-a născut în anul 1998, iar a doua, Sasha, în 2001. Opt ani mai târziu, liderul Comitetului Nobel l-a anunţat pe Obama ca laureat al Premiului Nobel pentru Pace, „pentru eforturile 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii