Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:10 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Președintele PSD Constanța, Felix Stroe – „Numele lui Ţuţuianu nu e legat de nicun fel de scandal, de dosare penale”

ro

22 Jun, 2016 17:20 4704 Marime text
„Este o fuziune despre care îmi este greu să cred că se va efectua, iar dacă se va efectua înseamnă că ea a funcționat în permanență, cel puțin de la alegerile prezidențiale încoace și se va consimți o stare de fapt care era ținută departe de ochii lumii.
Orice forţă politcă ce se întăreşte este un lucru bun pentru România. Eu cred că este foarte rău pentru România ca un partid să aibă majorități de 98% cred că este normal să fie opoziții piuternice indiferent de partidele care sunt în opoziție această opoziție să fie puternică.  trebuie mai multă rațiune mai multăanaliză pentru proiectele politice.
 
Este un semn de îngrijorare pentru PSD, înseamnă că vom avea un adversar politic foarte puternic în campania de politici generale”, a declarat Felix Stroe, președintele PSD Constanța, în cadrul întrevederii. 
 
„Sunt oameni extrem de competeți, de accea au și fost aleși și cu siguranță că prin ceea ce vor face își vor demonstra, își vor revalida competența și vor fi recomandați pentru încă un mandat (…) Cum vă explicați că în guvernarea Ponta de cinci ani de zile la deconcentrate vom vedea peste 70% de la PNL, decât competența și faptul că această competență a fost apreciată de fosta administrație locală.
 
Cetăţenii judeţului Constanţa şi-au exprimat voinţa politcă în urma unor alegeri democratice. În Consiliulş Judeţean constanţşa au intrat Consilieri judeţeni de la PMP, de la ALDE, de la PNL şi de la PSD: Este normal c pentur binele acestui consiliu şi pentru binele judeţului, aceşti consilieri să colaboreze. Nu i-am introdus noi înconsiliul judeţean pe consilierii nicunui partid. cetăţenii şi+au exprimat opţiunea, iar consilierii au un număr de mandate. Spre această colaborare cred ca primul pas l-a făcut PNL, când i-a chemat pe cei de la PMP la negocieri. Se poate spune că noi am făcut al doilea pas.
 
Cât despre impunerea vicepriamrului Luminiţa Vlădescu la Medgidia, Felix Stroe a declarat: „Ne strpfduim ca în toate consiliile lcoale să constituim în mod legal majorităţi. dacă vom reuşi vom ave aun  primar din parte acestei majorităţi. Poate să fie ALDE; poate să fie PSD. Trebuie să vedem dacă reuşim să constituim aceste majorităţi.
 
În ceea ce îl priveşte pe noul preşedinte al CJC, Horia Ţuţuianu, preşedintele PSD Constanţa explică: „Domnul Ţuţuianu este un bun manager, este un manager apreciat la SIF Transilvania, este un economist bun, un om tânăr, cu o conduită morală corectă. Numele lui nu e legat de nicun fel de scandal, de dosare penale. Toate l-au recomandat. Nu este rudă cu mine, nici priun alianţă. Nu este  rudă cu nimeni din neamul meu sau al nevesti-mii, nici prin alianţă.PSD va avea faţă e domnul  Ţuţuianu aceeaşi titutinde ca faţă de toţi consilierii judeţeni PSD: să muncească corect şi mnult  pentru judeţ, să întocmească proiecte şi să aducă proiecte. Orcare consilier judeţean care nu va fi în aceşti parametri va fi analizatr la partid şi va da socoteală. Obiectivul nostru a fost  să obţinem majoritate în Consiliul Judeţean.
 
Spitalul  Regional face parte din programul PSD: să înfiinţăm un Spital Regional în Constanţa, cu bani europeni.
 
Veţi constata cu plăcere că cei doi vicepreţedinţi,. indiferent de la ce partid vor fi, vor avea atribuţii socnistente, de mare răspundere în cadrul CJC. Veţi vedea că noile comisii ale CJC, altele decţât cele care au fost până astăzi, vor fi ocnduse de toate partidele. O să fie o altfel de colaborare pe care mi+ar face plăcere să o sprijinişţi şi să credeţi în ea.
 
Despre înlocuirea lui Cristinel Dragomir, Stroe a explicat: „Aşa cum a fost întrunită lsita de consiliri judeţeni a PSD,  în două discuţii de circa opt ore fiecare, la fel s-a procedat şi după alegerile din 5 iunie, când s-a  hotărât cine va fi propunerea noastră pentru funcţia de preşedinte al CJC. A fost o discuşie în Biroul permannet judeţean  care a durat 5-6 ore, care s-a finalizat printr-un vot secret  şi în urma votului.  propunerea BPJ a fost Ţuţuianu.
 
Întrebat de propunerile pentru funcţiile de viceprimari şi constituirea Consiliului Local Municipal, Stroe e declarat că: „Nu ştim ce se va întâmpla mâine, la constiturie. noi avem 13  mandate, PNL-ul are  11 mandate, mai este şi un  independent, iar PMP-ul are doar două mandate. În ceea ce priveşte strategia în CLM, mai multe mandate vă poate da Decebal Făgădău. Dacă A spus că mţine nu se vor desemna vicepriamrii, aşa va fi“, a conchis Felix Stroe.
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii