Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:20 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La invitaţia prinţului Charles Preşedintele Klaus Iohannis va efectua o vizită oficială în Regatul Unit

ro

01 Jun, 2015 07:45 1591 Marime text
 
Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, duminică, la Palatul Cotroceni, cu Prinţul Charles. Şeful statului a spus, într-un mesaj postat pe Facebook, că i-a făcut plăcere să se întâlnească cu Prinţul Charles al Marii Britanii, un om care promovează România în întreaga lume.
 
"M-am întâlnit astăzi, la Palatul Cotroceni, cu Prinţul Charles, un om care preţuieşte România şi care ne promovează locurile transilvane oriunde merge în lume. Mi-a făcut plăcere să mă întâlnesc cu el, mă bucur că ne reprezintă şi că vorbeşte despre România ca despre o parte a sufletului său", a scris Klaus Iohannis pe Facebook.
 
Prințul de Wales a rememorat, la începutul întâlnirii de la Palatul Cotroceni cu Klaus Iohannis, prima sa vizită la Sibiu, potrivit unui comunicat de presă al Administrației Prezidențiale. Totodată, Prințul Charles a apreciat modul în care municipiul Sibiu s-a dezvoltat în timpul mandatelor lui Klaus Iohannis, contribuind astfel la protejarea moștenirii istorice și culturale a Transilvaniei.
 
"Președintele Klaus Iohannis a apreciat implicarea prințului de Wales în menținerea specificului comunităților transilvane și încurajarea protejării mediului și a biodiversității din zonă. De asemenea, o altă temă de discuție a fost preocuparea comună pentru punerea în valoare a patrimoniului natural și istoric din întreaga Românie", se arată în comunicatul de presă.
 
Președintele Iohannis a subliniat că va acorda o importanță deosebită în timpul mandatului său prezervării patrimoniului, păstrării tradițiilor istorice și ocrotirii mediului înconjurător.
 
Prințul de Wales a menționat experiența de succes a parcurilor naționale din Regatul Unit și a arătat disponibilitatea părții britanice de a sprijini autoritățile române în a implementa bunele practici în acest domeniu.
 
De asemenea, în cadrul întrevederii, Prințul a mulțumit României pentru contribuția sa susținută în teatrele de operații și în combaterea terorismului internațional. Președintele Iohannis și Prințul Charles au exprimat îngrijorarea comună pentru evoluțiile din Vecinătatea estică a României și în special din Ucraina.
 
În finalul întâlnirii, Prințul de Wales i-a adresat președintelui Iohannis invitația de a vizita Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, invitație pe care șeful statului a acceptat-o.
 
Prinţul Charles al Marii Britanii efectuează o vizită privată în România, acesta fiind însoţit, pentru prima dată de soţia sa, Camilla Parker Bowles. Prinţul Charles nu este la prima vizită la Palatul Cotroceni. În 2014, acesta a fost primit de preşedintele de atunci, Traian Băsescu. De asemenea, întrevederi ale preşedintelui României cu Prinţul Charles au avut loc, la Palatul Cotroceni, şi în anii 2011 şi 2012.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Memet Doglu 01 Jun, 2015 13:24 Singura sansa a noastra a cetatenilor din Romania , este Revenirea la Sistemul Monarhic.....se pare ca numai pe timpul Regilor...acest popor roman, cu toate natiile care convetuisc imporeuna ..au avut o viata demna si buna...