Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:44 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj cu ocazia sărbătorii Adormirii Maicii Domnului

ro

15 Aug, 2016 09:00 1614 Marime text
Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis astăzi un mesaj cu ocazia sărbătorii creștin-ortodoxe de astăzi.  
 

„Prăznuim astăzi una dintre marile sărbători ale creștinătății, Adormirea Maicii Domnului. Astfel de momente sunt un bun prilej pentru noi să luăm exemplul de tărie și speranță al Sfintei Marii și să ne gândim, de asemenea, la cât de importante sunt credința și generozitatea în societatea noastră. Vă transmit cele mai bune gânduri și vă doresc o zi liniștită!“, a scris șeful statului pe Facebook.

 
Aproximativ 2,3 milioane de români își serbează pe 15 august ziua onomastică, dintre care 1,8 milioane sunt femei. Numele de Maria este originar din limba ebraica și înseamnă: cea iubită, cea îndrăgită.
 
Dintre româncele care își serbează astăzi onomastica – aproximativ 1.400.000 se numesc Maria, aproximativ 270.000, Mariana, și în jur de 51.000 poartă numele de Marinela.
 
Popular, Adormirea Maicii Domnului este considerată ziua care desparte lunile călduroase de cele reci.
 
Tot în această zi este sărbătorită Ziua Marinei, Maica Domnului fiind ocrotitoarea marinarilor. La malul mării, dar şi în oraşele dunărene sunt organizate ample serbări. În 2009, această zi a fost declarată sărbătoare naţională.
 
Nume care se sărbătoresc de Sf. Maria: Mari, Meri, Mărioara, Măriuța, Marița, Mariana, Marilena, Marina, Marinela, Marița, Marusia, Mariuca, Maricica, Marian, Marin, Marinel.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii