Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:31 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Președintele Iohannis sesizează CCR cu privire la legea pentru eliminarea celor 102 taxe

ro

15 Nov, 2016 12:32 1525 Marime text
Președintele Klaus Iohannis a trimis, astăzi, Curții Constituționale a României o sesizare de neconstituționalitate asupra Legii privind eliminarea unor taxe și tarife, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative, anunță Administrația Prezidențială.

Purtătorul de cuvânt al președintelui, Mădălina Dobrovolschi, a declarat astăzi că șeful statului susține eliminarea unor taxe, însă unele prevederi din legea pentru eliminarea celor 102 taxe conțin indicii de neconstituționalitate.

"Primul lucru pe care vreau să îl subliniez este că domnul președinte Klaus Iohannis este un susținător al ideii eliminării unor taxe. Avem prea multe taxe. În esență, reducerea numărului lor este o idee bună. Cazul de față este însă unul special. Vorbim despre o lege cu un impact bugetar semnificativ, care, chiar dacă presupune efecte importante, nu s-a bucurat de etapa normală și necesară a unei dezbateri publice. Este, așa cum a numit-o domnul președinte, o modalitate heirupistă, care este fundamental contraproductivă și dăunătoare României. Graba cu care a fost tratat acest subiect de către Parlament și care indică un periculos populism electoral a făcut ca unele dintre măsurile prevăzute de textul legii să conțină indicii de neconstituționalitate", a precizat Dobrovolschi, citată de Agerpres.


Ea a amintit că șefii SRR și SRTv, sindicatele, organismele și asociațiile de profil i-au cerut președintelui Iohannis să nu promulge legea care prevede și eliminarea taxei radio-tv. Dobrovolschi a adăugat că șeful statului a încurajat consultarea publică pe acest subiect și prin dezbaterea organizată de Active Watch săptămâna trecută.

"Președintele Klaus Iohannis consideră că Legea privind eliminarea unor taxe și tarife trebuie supusă unui control de constituționalitate, înainte de a parcurge următorii pași spre promulgare", a arătat purtătorul de cuvânt al președintelui.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii