Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:10 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preşedintele interimar al ANI, Bogdan Stan, i-a luat locul lui Horia Georgescu

ro

28 Nov, 2015 13:05 1703 Marime text
 
Preşedintele interimar al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), Bogdan Stan, a promovat concursul pentru şefia instituţiei, el urmând să fie validat de Senat în această funcţie.
Bogdan Stan lucrează la ANI din 2007, ocupând, pe rând, funcţiile de consilier personal la Cabinetul Preşedintelui, inspector de integritate, şef serviciu, director, iar din aprilie 2012 este vicepreşedintele agenţiei. Stan a absolvit, în 2005, Facultatea de Drept din cadrul Universităţii "Titu Maiorescu" din Bucureşti, iar în 2010 a făcut un curs postuniversitar de securitate naţională la Academia de Informaţii a Serviciului Român de Informaţii.
Vicepreşedintele ANI, Bogdan Stan, care conduce interimar instituţia, după demisia lui Horia Georgescu, şi alţi cinci candidaţi înscrişi în cursa pentru funcţia de preşedinte al ANI au fost admişi la proba scrisă, în 17 noiembrie, iar ieri, patru dintre ei au promovat şi interviul, preşedintele interimar obţinând cel mai mare punctaj. Bogdan Stan, care a obţinut punctajul maxim (100 de puncte) la proba scrisă, a obţinut 96,41 de puncte la interviu, având cele mai bune rezultate dintre candidaţi.
Aceasta este a doua procedură de selecţie pentru ocuparea funcţiei de preşedinte al ANI, după ce niciunul dintre cei trei candidaţi, inclusiv actualul şef interimar, nu a promovat, pe 24 august, proba scrisă a concursului.
Iniţial, la concursul iniţiat în 11 septembrie pentru ocuparea de preşedinte al ANI au fost opt candidaţi, unul fiind respins la proba scrisă, în timp ce unul nu s-a mai prezentat.
Amintim că Horia Georgescu a demisionat, în martie, fiind acuzat de procurorii DNA în dosarul despăgubirilor ilegale de la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP).
 
Preşedintele ANI are rang de secretar de stat, este desemnat prin concurs organizat de CNI şi numit în funcţie de către Senat. Mandatul preşedintelui acestei Agenţii este de patru ani, iar funcţia este incompatibilă cu orice funcţie publică sau privată, cu excepţia celor din învăţământul superior.



sursa foto: bn24.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii