Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:22 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Președintele Comisiei pentru afaceri europene din Bundestag cere ca Sorin Grindeanu să fie convocat de urgență la Bruxelles

ro

02 Feb, 2017 23:11 1237 Marime text
Gunther Krichbaum, președintele Comisiei pentru afaceri europene din Bundestag, i-a adresat o scrisoare lui Jean Claude Juncker pentru a-l convoca de urgență pe premierul Sorin Grindeanu la Bruxelles pentru a-i solicita retragerea Ordonanței pe care cabinetul său a adoptat-o marți seara.

„Este îmbucurător şi încurajator faptul că populaţia din România se opune la această lovitură dată statului de drept. Demonstraţiile în masă pe acest frig arată că oamenii din România apară activ statul. UE trebuie să fie acum de partea manifestanţilor şi să îi sprijine. După alegerile parlamentare din decembrie, noul guvern român lucrează în mod sistematic şi în mare grabă la amnistierea susţinătorilor partidului care au fost condamnaţi penal pentru corupţie şi fraudă electorală şi la prevenirea viitoarelor cercetări penale pentru fapte de corupţie", a declarat Gunther Krichbaum, potrivit B1TV.

Preşedintele Comisiei a tras şi un semnal de alarmă cu privire la această situaţie, precizând că dacă Guvernul nu va ceda, România riscă să piardă drepturile de vot de la nivelul Uniunii Europene.

„Preşedintele Comisiei ar trebui să îl convoace de urgenţă pe premierul român la Bruxelles şi să îi solicite retragerea de îndată a măsurile propuse. În cazul în care guvernul român refuză să răspundă la acest apel, va trebui aleasă altă cale. Comisia ar trebui să iniţieze în această situaţie o procedura conform noului mecanism pentru asigurarea statului de drept. În cazul în care guvernul nu cedează, România riscă pierderea drepturilor de vot la nivel european", a mai spus Gunther Krichbaum.


Sursa foto: thetimes.co.uk
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii