Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:11 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preşedintele Băsescu salută declaraţia lui Haşotti prin care senatorul susţine că nu a plagiat

ro

22 Jun, 2012 21:06 983 Marime text

Bogdan Oprea, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei, a dat publicităţii un comunicat de presă referitor la declaraţia solicitată de preşedintele Traian Băsescu senatorului Puiu Haşotti, prin care acesta din urmă să declare că publicaţiile menţionate în CV-ul său nu sunt plagiate.

„Referitor la declaraţiile mai multor lideri ai Uniunii Social-Liberale făcute în ultimele zile privind scrisoarea preşedintelui României, domnul Traian Băsescu, de joi, 21 iunie a.c., prin care i-a cerut prim-ministrului Guvernului României, domnul Victor Ponta, să transmită, până la data depunerii jurământului de învestitură a domnului Puiu Haşotti în funcţia de ministru al Culturii şi Patrimoniului Naţional, o declaraţie pe propria răspundere a ministrului desemnat care să ateste că teza sa de doctorat şi celelalte opere ştiinţifice nu constituie plagiat, Administraţia Prezidenţială face următoarele precizări: Dreptul preşedintelui României de a verifica corespunderea candidatului cu funcţia de ministru are ca temei legal Decizia 356 din 2007 a Curţii Constituţionale a României.

Decizia prevede următoarele: „Aceste audieri privesc corespunderea pentru funcţie a candidaţilor propuşi de primul-ministru privitor la pregătirea generală, pregătirea în specialitatea domeniului, experienţa în materie, instruirea şi aptitudinile pentru funcţia în domeniu, reputaţia neştirbită şi moralitatea, condiţii necesare şi indispensabile funcţiei de ministru. (…) Procedurile realizate de comisiile permanente parlamentare privind corespunderea candidatului pentru funcţia propusă, în cazurile alin. (1) şi (3) trebuie avute în vedere de Preşedintele României în cazul remanierii guvernamentale prevăzută de alin. (2) al aceluiaşi Art. 85 şi pe aceste temeiuri Preşedintele României are îndreptăţirea de a verifica corespunderea candidatului pentru funcţia propusă, în raport de aceleaşi condiţionări-criterii menţionate anterior, şi poate solicita motivat o altă propunere din partea primului-ministru.” Preşedintele României salută declaraţia publică a domnului Puiu Haşotti, făcută joi, 21 iunie 2012, prin care afirmă că a semnat o declaraţie pe proprie răspundere în care a garantat că publicaţiile menţionate în propriul său curriculum vitae nu sunt susceptibile de plagiat. Preşedintele României salută şi declaraţia publică a domnului Puiu Haşotti, făcută vineri, 22 iunie 2012, prin care a afirmat că a depus declaraţia la Cabinetul Prim-Ministrului României“.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii