Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:18 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preparate culinare expirate, pregătite pentru a fi servite clienţilor!

ro

03 Mar, 2016 18:39 2795 Marime text
 
În urmă înregistrării la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Constanţa a două reclamaţii cu privire la calitatea serviciilor şi preparatelor culinare oferite clienţilor de către o unitate de alimentaţie publică din Municipiul Constanţa, reprezentanţii CJPC Constanţa au efectuat verificări pentru cercetarea aspectelor reclamate.
 
În urmă verificărilor din blocul alimentar, în spaţiile frigorifice s-a găsit o cantitate de 34,4 kg materie primă, semipreparate şi preparate culinare finite având dată a durabilităţii minimale depăşită sau care erau pregătite în zilele anterioare şi depozitate în frigider pentru a fi servite clienţilor.
 
Pentru deficienţele constatate societatea comercială a fost sancţionată contraventional cu amendă în valoare de 9000 lei şi s-a dispus oprirea temporară a prestării de servicii până la remedierea deficienţelor.
 
Întreagă cantitate de produse nesigure a fost oprită definitiv de la comercializare şi retrasă din circuitul consumului uman, operatorul economic fiind obligat să facă dovadă distrugerii acestora de către o societate comercială autorizată în acest sens.
 
Inspectorii CJPC îndrumă consumatorii ca în cazul în care au suspiciuni cu privire la calitatea produselor oferite în unităţile de alimentaţie publică să refuze consumul acestora şi să se adreseze instituţiilor abilitate pentru a interveni şi a limita prejudicierea altor persoane.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • CetAtean indignat 03 Mar, 2016 23:28 De ce nu se spune despre ce unitate alimentarA este vorba?!!!