Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:36 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preotul măcelărit de doi jihadiști în Franța a fost înmormântat astăzi. La catedrala din Rouen au avut loc funeraliile

ro

02 Aug, 2016 19:17 1665 Marime text
Doi jihadiști, între care un francez cunoscut serviciilor antiteroriste, au pătruns în dimineața zilei de 26 iulie în biserica din Saint-Etienne-de-Rouvray (departamentul Seine-Maritime), cartier muncitoresc din apropiere de Rouen, în nord-vestul Franței, în timpul slujbei de dimineață și au luat ostatice șase persoane, între care preotul, trei călugărițe și un cuplu. Preotul Jacques Hamel, în vârstă de 85 de ani, a fost ucis. Potrivit AFP, jihadiștii au fost împușcați de poliție în momentul în care au ieșit din biserică, strigând "Allahu Akbar!".
 
Sute de persoane au participat astăzi, la catedrala din Rouen (nord-vestul Franței), la funeraliile preotului catolic Jacques Hamel, ucis de cei doi jihadiști, în contextul în care autoritățile franceze fac eforturi pentru combaterea islamismului radical în țară, notează Reuters. După slujba desfășurată la catedrala ridicată în secolul al XIII-lea, a urmat ceremonia de înmormântare, desfășurată în cadru privat.
 
Militanții islamiști au ucis peste 200 de persoane în Franța începând din ianuarie anul trecut. În fața criticilor vehemente din partea opoziției de dreapta în legătură cu lacunele din sistemul de securitate, guvernul socialist de la Paris și-a afirmat angajamentul de a lupta pe termen lung contra militanților islamiști în țară și peste hotare, mai ales în state ca Irak, Siria și Libia, relatează agerpres.ro.
 
Premierul francez Manuel Valls a estimat că statul trebuie să reinventeze relația cu ”Islamul Franței”. Minoritatea musulmană din Franța, cea mai mare astfel de minoritate din țările Uniunii Europene, reprezintă circa 8% din populația franceză.
 
Șeful Executivului francez dorește interzicerea finanțării externe pentru moschei și susține că toți imamii francezi ar trebui să se formeze în Franța. Unii lideri islamici au pus sub semnul întrebării intențiile guvernului de la Paris. Ministrul de interne francez Bernard Cazeneuve, al cărui portofoliu include afacerile religioase, a afirmat că în ultimele luni guvernul socialist a închis 20 de moschei și lăcașuri de cult.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii