Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:36 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preotul căpitan Constantin Sădeanu, comemorat la Constanţa

ro

25 Feb, 2016 12:57 2641 Marime text
Duminică, începând cu ora 11.00, va avea loc în biserica „Adormirea Maicii Domnului II” din Constanța, comemorarea preotului căpitan Constantin Sădeanu, în cadrul proiectului Departamentului Cultural al Arhiepiscopiei Tomisului: „Preoți militari dobrogeni în Primul Război Mondial”.
 
La eveniment vor lua cuvântul Mihail Sădeanu, nepotul preotului Constantin Sădeanu, protosinghelul Maxim Vlad, prof.dr.Costin Scurtu, Directorul Muzeului Militar Național „Regele Ferdinand I” Filiala Constanța, Ionuț Druche, Directorul Editurii Arhiepiscopiei Tomisului și Mihaela Burlacu, consilier superior în cadrul Direcţiei de Cultură a Consiliului Judetean Constanta, scriitor - membru al Uniunii Scriitorilor din România.
 
Părintele Constantin Sădeanu s-a născut pe 8 aprilie 1878, în comuna Crăciuneii de Jos, jud.Olt. Din anul 1912, este numit preot la „Biserica Adormirea Maicii Domnului II” din Constanța, unde slujește până în 1944.
 
În anul 1916, cade prizonier de război în celebra bătălie de la Turtucaia, Bulgaria, şi, timp de doi ani, este trecut în mod succesiv până la 1 octombrie 1918 prin lagărele de prizonieri români de la Sliven, Orhania, mina de cărbuni Pernic şi Rusciuk. Ultima parte a vieții a petrecut-o deportat de regimul comunist la Băicoi, unde a trecut la Domnul în anul 1969, fiind înmormântat în Cimitirul Mănăstirii Cernica.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii