Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:46 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premiile Emmy 2016 Game of Thrones, record de trofee!

ro

19 Sep, 2016 10:21 1819 Marime text
Serialul fantastic ''Game of Thrones'', seria ''The People v. O.J. Simpson: American Crime Story'' și comedia ''Veep'' au fost marii câștigători, aseară, la cea de-a 68-a ediție a Premiilor Emmy, cea mai înaltă distincție din lumea televiziunii americane. Acestea au fost acordate de Academy of Television Arts and Sciences, în cadrul ceremoniei din Los Angeles, a cărei gazdă a fost comediantul Jimmy Kimmel, informează Reuters.
 
Serialul ''Game of Thrones'', care s-a prezentat, aseară, la startul competiției cu nu mai puțin de 23 de nominalizări, a câștigat în total 12 premii Emmy, inclusiv pentru regie și scenariu. Cu cele 38 de premii Emmy câștigate în total, ''Game of Thrones'' a intrat în istoria competiției detronând serialul ''Frasier'' care are în total 37 de statuete Emmy, potrivit Time.
 
Într-o noapte în care actorii politici au jucat tare în toiul campaniei electorale pentru președinția Statelor Unite, actrița principală din ''Veep'', Julia Louis-Dreyfus, a primit cel de-al cincilea premiu Emmy consecutiv pentru rolul din satira despre viața la Casa Albă.
  
Louis-Dreyfus, care o joacă pe îngâmfata președintă americană Selina Meyer în serialul HBO ''Veep'' și-a cerut scuze pentru ceea ce a numit ''actualul climat politic''. ''Cred că 'Veep' a dărâmat zidul dintre comedie și politică. Show-ul nostru a debutat ca o satiră politică, dar acum seamănă cu un documentar sobru'', a declarat ea la înmânarea premiului.
 
'The People v. O.J. Simpson'', dramatizarea de zece ore despre procesul fostului jucător de fotbal acuzat de dublă crimă și senzaționala achitare a acestuia, a luat nouă premii Emmy.
 
Egipteano-americanul Rami Malek a plecat acasă cu primul său Emmy pentru ''Cel mai bun actor dramatic'' pentru interpretarea hackerului inadaptat social din ''Mr. Robot'', iar canadiana Tatiana Maslany a primit titlul de ''Cea mai bună actriță dintr-un serial dramatic'' pentru rolul femeii cu multiple personalități din ''Orphan Black''.
 
Jeffrey Tambor a câștigat premiul pentru ''Cel mai bun actor într-un serial de comedie'', pentru a doua oară, pentru interpretarea rolului său de tată care trece prin transformarea de a deveni femeie în inovatorul ''Transparent'', mai arată Reuters.
 
Comedianta Kate McKinnon de la ''Saturday Night Live'', care o interpretează pe candidata democrată la președinția Statelor Unite, Hillary Clinton, a câștigat premiul pentru ''Cea mai bună actriță de comedie într-un rol secundar de comedie'', iar John Oliver a luat premiul Emmy pentru ''Last WeekTonight with John Oliver''.
 
Premiul pentru ''Cel mai bun film de televiziune'' a fost câștigat de ''Sherlock: the Abominable Bride''.
 
Principalele premii acordate au fost:

Cel mai bun serial dramatic — ''Game of Thrones''
Cel mai bun serial de comedie — ''Veep''
Cel mai bun actor dintr-un serial dramatic — Rami Malek (''Mr. Robot'')
Cea mai bună actriță dintr-un serial dramatic — Tatiana Maslany (''Orphan Black'')
Cel mai bun actor într-un serial de comedie — Jeffrey Tambor (''Transparent'')
Cea mai bună actriță într-un serial de comedie — Julia Louis-Dreyfus (''Veep'')
Cea mai bună serie produsă în număr limitat — ''The People v. O.J. Simpson: American Crime Story''
Cel mai bun actor într-o serie sau film produs în număr limitat — Courtney B. Vance (''The People v. O.J. Simpson: American Crime Story'')
Cea mai bună actriță într-o serie sau film produs în număr limitat — Sarah Paulson (''The People v. O.J. Simpson: American Crime Story'')
Cea mai bună emisiune ''variety talk'' — ''Last Week Tonight with John Oliver''
Cel mai bun concurs de televiziune — ''The Voice''.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii