Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:00 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premii pentru scriitorii Filialei Dobrogea la Muzeul Naţional de Artă din Constanţa

ro

23 Apr, 2015 16:05 2179 Marime text
Filiala Dobrogea a Uniunii Scriitorilor organizează, sâmbătă, 25 aprilie, ora 11.00, la Muzeul Național de Artă din Constanța, evenimentul de acordare a premiilor USR Filiala Dobrogea pe anii 2013 - 2014.

La nivelul creației, dar și a istoriei ideilor literare, mentalităților și a imaginarului, prin intermediul scriitorilor ei, Filiala Dobrogea a Uniunii Scriitorilor configurează spațiul de cultură dobrogean într-o dimensiune multiculturală, cu deschidere europeană și balcanică. Scriitorii Filialei s-au făcut remarcați în panorma istoriei intelectuale și literare a Dobrogei cu un timbru particular, iar geografia literară a acestui teritoriu le datorează unele dintre cele mai spectaculoase, mai pitorești forme de relief.

Prezentarea Premiilor este realizată de Angelo Mitchievici, preşedintele USR, Filiala Dobrogea, istoric literar, și scriitorul Ovidiu Dunăreanu, în compania directorului Muzeului Național de Artă din Constanța, Doina Păuleanu, istoric și critic de artă.

Festivitatea se va bucura de prezența pianistului Bogdan Pârlea, din orchestra teatrului Fantazio, regizor muzical al Teatrului Național din Constanța și membru al Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România (UCMR).

Juriul a fost format din președinte, Angelo Mitchievici (istoric literar) și membri - prof. univ. Nicolae Rotund (istoric și critic literar) și Ovidiu Dunăreanu (scriitor).
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii