Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:18 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premii de 15.000 de lei, decernate de Universitatea „Andrei Şaguna”

ro

27 Nov, 2013 10:26 1430 Marime text
Cea de-a doua Conferință Națională a profesorilor de Matematică și Științe economice, organizată de Universitatea „Andrei Şaguna” în cadrul proiectului cu finanţare europeană  „Formarea continuă a profesorilor de Matematică şi Ştiinţe Economice în societatea cunoaşterii”, s-a desfăşurat în zilele de 23-25 nov, la Hotelul „Internaţional” din Sinaia.


La eveniment au participat profesori de matematică și discipline economice - beneficiari ai celor două programe de formare acreditate în proiect, experţi ai Universităţii „Andrei Şaguna” din Constanţa şi ai instituţiilor partenere – SIVECO, TEHNE și Universitatea „Petre Andrei”, reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei Naţionale.


Principalul obiectiv al celei de-a doua Conferințe Naționale a profesorilor de Matematică și Științe economice a fost evaluarea rezultatelor proiectului implementat de Universitatea „Andrei Şaguna” și partenerii săi. S-a constatat că indicatorii au fost realizaţi în totalitate, iar grupul ţintă a fost depăşit cu 10 la sută. Pe parcursul a 31 de luni, în perioada mai 2011 - noiembrie 2013, au urmat și absolvit cursurile de formare 5.531 de cadre didactice, profesori de matematică și ştiinţe economice, selectați din 21 de judeţe ale țării, și organizați în 248 de grupe. 


Punctul culminant al conferinţei a fost reprezentat de finalizarea concursului organizat pe portalul educaţional al proiectului, în cadrul activității de promovare a importanței formării continue, concurs care a vizat stimularea creativității și dezvoltarea competențelor cadrelor didactice de a implementa un curriculum integrat la decizia școlii, interdisciplinar, pentru matematică și științe economice. 

După evaluarea lucrărilor realizate de profesorii participanţi la concurs, au fost decernate diplome de excelență și premii în valoare de 15.000 lei pentru cele mai valoroase aplicaţii.


De asemenea, au primit diplome de excelență, pentru calitatea activităților  desfășurate, formatorii care au înregistrat cele mai bune rezultate în instruirea grupului țintă.

Conferinţele naţionale se vor perpetua anual, chiar  şi după  finalizarea proiectului şi vor constitui, alături de portalul educațional, găzduit de serverele Universității ”Andrei Șaguna”, cadrul pentru crearea unor rețele la nivel regional și național în care profesorii vor putea interacţiona în vederea optimizării procesului de formare continuă a cadrelor didactice care predau matematică şi discipline economice.


Proiectul „Formarea profesorilor de matematică şi ştiinţe economice în societatea cunoaşterii” este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritară 1 „Educația și formarea profesională în sprijinul creșterii economice și dezvoltarea societății bazate pe cunoaștere”, Domeniul major de intervenție 1.3. „Dezvoltarea resurselor umane din educație și formare”, în baza contractului de finanțare POSDRU/87/1.3/S/63698.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii