Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:41 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premierul Viorica Dăncilă „Cred că caracterizarea cea mai bună ne-o face românii“

ro

23 Dec, 2018 21:06 2058 Marime text
Premierul Viorica Dăncilă a declarat, într-un interviu difuzat duminică seara de România TV, că preşedintele Klaus Iohannis este un om care nu acceptă consensul. Dăncilă a mai spus că nu se aştepta la atâta violenţă verbală din partea adversarilor politici şi ca preşedintele Klaus Iohannis să recurgă la jigniri, mai ales în condiţiile în care premierul este o femeie.  

Întrebată cum l-ar caracteriza pe Klaus Iohannis, Viorica Dăncilă a afirmat: ”Un om care nu acceptă consensul. Cred că e greu pentru mine ca premier să îi pun o etichetă preşedintelui”.

”Cred că caracterizarea cea mai bună ne-o face (SIC românii”, a adăugat premierul Dăncilă.


Viorica Dăncilă a spus că nu se aştepta ca preşedintele ”să jignească premierul României, mai ales că premierul este o femeie”, dar că ea este un om puternic şi poate trece peste aceste obstacole.

Ea a spus că ”ceea ce nu te omoară te întăreşte” şi că, dacă în primele zile de la preluarea mandatului era puţin dezamăgită, debusolată de atacurile la adresa sa, este puternică şi va trece peste obstacole.

Dăncilă a spus că uneori a făcut greşeli pe care le regretă, dar, deşi este în politică de 23 de ani, este emotivă.

"Mărturisesc că nu a fost uşor să auzi lucruri pe care nu le ştiai despre tine, nu a fost uşor să suporţi atacurile la persoană, o plângere pentru înaltă trădare. Am demonstrat că binele învinge răul. Am demonstrat acest lucru, nu singură, am avut alături partidul şi colegii din Guvernul României. Personal nu am avut un astfel de moment (în care să fi fost ameninţată -n.r.), dar nu mi-a plăcut ceea ce am văzut. Cred că ar trebui să dăm dovadă de mai multă maturitate. Au existat întotdeauna ambiţii politice, dar anul acesta au depăşit limitele. Acum s-a schimbat modul de abordare, vedem violenţa verbală, chiar şi fizică, iar acest lucru nu este normal. Democraţia nu presupune acest lucru", a declarat Viorica Dăncilă, la România TV.


Întrebată care este relaţia cu preşedintele Iohannis, Viorica Dăncilă a afirmat că a încercat să aducă echilibru.

”Prin faptul că premierul este o femeie am încercat să aduc echilibru şi să încerc să fac pe toată lumea să înţeleagă că o relaţie interinstituţională e bună pentru România. Nu am găsit răspuns la preşedinte. (...) Pentru mine e greu de înţeles că acest război continuă şi că în permanenţă vorbim prin intermediul conferinţelor de presă, declaraţiilor de presă, când am putea să avem o discuţie aplicată, la telefon, nu despre noi, ci despre subiectele pentru ţară”, a spus ea.


Viorica Dăncilă a vorbit şi despre relaţia cu liderul PSD, Liviu Dragnea, şi cu preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. Întrebată dacă au fost momente în care sa medieze între Dragnea şi Tăriceanu, ea a spus că nu au fost astfel de situaţii.

”Nu vreau să spun că nu au existat opinii diferite, şi într-o familie uneori sunt opinii diferite. Nu a fost nevoie, pentru că cei doi preşedinţi discută”, a continuat Viorica Dăncilă, care a mai spus că Dragnea şi Tăriceanu sunt ”oameni puternici, cu personalitate puternică, oameni implicaţi şi care vor să facă bine României”.

 România TV
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii