Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:51 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premierul Sorin Grindeanu, primele declaraţii după ședința de la MAI. Dima de la DRDP Constanţa, va fi demis?

ro

08 Jan, 2017 22:57 3796 Marime text
Premierul Sorin Grindeanu, primele declaraţii după ședința de la MAI:
 
„Astăzi (...) am avut cred eu cea mai dificilă (...) situație legată de cetățenii români aflați în Bulgaria. Eu vreau să mulțumesc celui care m-a informat în mod direct, un cetățean simplu. Am luat legătura cu ministrul Afacerilor Externe, care imediat a luat legătura cu domnul ambasador de la Sofia. Împreună cu autoritățile bulgare au reușit să se deblocheze situația pe Vama Veche. Acum președintele de Consiliu Județean de la Constanța e pe utilaje pentru a încerca să deblocheze situația de la Negru Vodă, unde sunt (...) 46 de cetățeni care vor să intre în România. Majoritatea dintre ei sunt cetățeni moldoveni, dar nu are importanță, încercăm să-i ajutăm", a declarat Grindeanu.
Grindeanu s-a arătat extrem de mulțumit de cum a decurs situația, dar a adus și unele critici pentru unele autorități locale. „Am și exemple negative ale unor autorități din Constanța. Sper ca tot ceea ce înseamnă orele viitoare să ducă la rezolvarea a ceea ce a mai rămas de făcut. Au fost la muncă și celelalte ministere. Vreau să amintesc Ministerul Transporturilor. În acest moment cred că doar șase drumuri naționale mai sunt închise. Până dimineață sper să fie deschis, inclusiv A2", a spus Sorin Grindeanu, fără să nominalizeze pe cineva. Vizat de declaraţiile premierului ar putea fi şeful de la Drumuri Naţionale, Marin Dima, după ce şi la nivel naţional s-a cerut demiterea lui Cătălin Humor, şeful Companiei Naţionale de Drumuri (CNADNR) pentru proasta gestionare de deszăpezirii din timpul codului rosu de acum doua zile.
În final, ministrul de Interne, Carmen Dan, a precizat că speră ca până dimineață să se deschidă A 2 și A 4. Dima este cel care gestionează A4 dar şi bucata din A2 până la Lehliu. Încă de aseara a fost redeschisă circulaţia pe A2, doar pe tronsonul Bucureşti-Lehliu, între kilometrii 12 şi 64. 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii