Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:04 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premierul României, în vizită oficială în Germania. Cu cine se întâlnește Cioloș

ro

04 Sep, 2016 15:23 1498 Marime text
Premierul Dacian Cioloș efectuează, duminică și luni, o vizită oficială în Germania, la Munchen.
 
Potrivit unui comunicat al Guvernului transmis astăzi, deplasarea în Germania va avea un caracter în principal economic, prin discuțiile pe care Dacian Cioloș le va avea cu autoritățile de land și reprezentanți ai unor puternice companii germane, atât din Bavaria, cât și din alte zone ale Germaniei.
 
Programul vizitei premierului Dacian Cioloș include întrevederi cu reprezentanți ai Comitetului estic al economiei germane (Ost Ausschuss), participarea la o masă rotundă pe tematică IT&C pentru prezentarea potențialului României și o deplasare la sediul BMW AG pentru discuții cu membri ai board-ului companiei.
 
De asemenea, Dacian Cioloș va avea o întrevedere cu Horst Seehofer, premierul landului Bavaria și cu Barbara Stamm, președintele Parlamentului local.
 
Convorbirile cu cei doi oficiali se vor concentra pe relațiile bilaterale româno-germane, aflate în prezent la un nivel excelent, impulsionate de un dialog politic intens, dar și de o componentă economică substanțială: Germania este primul partener comercial al României și al treilea investitor străin în România.
 
În vizita de la Munchen, centru economic puternic al Germaniei, premierul Dacian Cioloș va prezenta oportunitățile pe care le oferă în prezent România pentru investitori, mai ales pentru dezvoltarea segmentului de cercetare și dezvoltare (R&D) și va milita pentru extinderea cooperării economice bilaterale de ansamblu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii