Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:54 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premieră muzicală la Vama Veche Adrian Naidin, Irina Sarbu şi Ciprian Parghel lansează proiectul muzical TRI

ro

11 Jul, 2013 04:04 2524 Marime text
Adrian Naidin, Irina Sarbu si Ciprian Parghel vin, sâmbătă, de la ora 23.00, la Papa la Soni, în Vama Veche, să lanseze în premieră naţională proiectul lor muzical intitulat "TRI".

Sunt doar trei. O voce şi doua instrumente cu corzi grave. Cantă fără pian, fără percuţie, fără nimic din ceea ce se presupune că împlineşte, armonic şi ritmic, o formaţie muzicală tradiţională. Şi-au luat în bagaj puţine lucruri – simplitatea bogată şi generoasă a muzicii populare romaneşti, mintea, sufletul, talentul… şi dorinţa de a face muzică altfel!

Trei muzicieni cu istorii şi structuri diferite se întâlnesc pentru a se juca cu sunetele, într-un experiment acustic inedit, aplaudat pe marile secene bucureştene. Au căutat mult timp o soluţie, un drum pe care să apuce, gandind, ca Wolfgang Amadeus Mozart odinioara, ca „după tăcere, ceea ce s-ar putea apropia cel mai mult de exprimarea inexprimabilului este muzica”.

“Muzica are şi nu are nevoie de cuvinte. Porneşte de la sunet, ajunge la cuvant dar apoi îl poate pierde pe drum, în favoarea expresivităţii, a bucuriei jocului cu sonorităţi, a libertăţii de a transmite ce crezi şi ce simţi: o poveste, un dialog, o tristeţe sau o explozie de bucurie care să umple un univers”, spune Ciprian Parghel.
Vă întrebaţi daca se poate reuşi aşa ceva cu doar o voce şi două instrumente cu corzi grave? Răspunsul dat de vocalista Irina Sarbu, violoncelistul Adrian Naidin şi basistul Ciprian Parghel sună ferm şi puternic.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii