Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:11 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premieră la Constanţa - prefectul participă la şedinţa Consiliului Local Municipal

ro

08 Jun, 2015 11:20 1666 Marime text
 
 
Şedinţa Consiliului Local Municipal (CLM) de la această oră se desfăşoară în prezenţa prefectului judeţului Constanţa, Constantin Ion. Este o premieră, că reprezentantul Guvernului în teritoriul nu a mai participat la astfel de şedinţe.
CLM urmează să desemneze, astăzi, în cadrul acesteie extraordinare, un viceprimar în vederea exercitării atribuţiilor primarului municipiului Constanţa. Asta după ce, la finalul săptămânii trecute, Constantin Ion, prefectul judeţului Constanţa, a emis ordinul de încetare a mandatului de primar, înainte de termen, al lui Radu Mazăre, ca urmare a demisiei acestuia din urmă.
Demersul CLM Constanţa are loc după ce reprezentantul Guvernului în teritoriu la Constanţa a emis, vineri, ordinul de încetare a mandatului de primar, înainte de termen, al lui Radu Mazăre. Practic, ceea ce se va întâmpla astăzi este repetarea procedurii din data de 7 aprilie, atunci când viceprimarul Decebal Făgădău, considerat „noul Mazăre de Constanţa“, a preluat, în urma votului Consiliului Local, atribuţiile de primar. Diferenţa constă în faptul că, la data respectivă, preluarea atribuţiilor de primar de către unul dintre cei doi viceprimari venea ca urmare a emiterii, de către prefect, a unui ordin de suspendare din funcţie a lui Mazăre. De data aceasta, procedura are loc, aşa cum am menţionat mai sus, ca urmare a emiterii ordinului de încetare a mandatului de primar al fostului social-democrat Radu Mazăre. Votul va fi, şi de data aceasta, secret. Ceea ce trebuie însă menţionat este că, în urma votului de astăzi, viceprimarul care va prelua atribuţiile va îndeplini funcţia de primar interimar.
Consilierii vor avea de ales între cei doi viceprimari: Gabriel Stan şi Decebal Făgădău. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii