Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:23 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prejudiciu de 2.000.000 de euro Ce spune MAI despre percheziţiile de la Constanţa

ro

08 Dec, 2011 17:10 940 Marime text
20 de persoane, suspectate că au prejudiciat bugetul de stat cu aproximativ 2.000.000 de euro prin derularea de activităţi comerciale ilicite prin intermediul unor firme de tip fantomă, au fost depistate de poliţişti. 

În cadrul acţiunilor iniţiate de Inspectoratul General al Poliţiei Române la nivel naţional pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor economice, poliţiştii ilfoveni de investigare a fraudelor, beneficiind de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informații şi al Direcţiei de Operaţiuni Speciale, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu, au documentat activitatea infracţională a membrilor unei grupări infracţionale specializată în achiziţii intracomunitare ilegale de legume, fructe şi carne congelată, prin care s-a produs un prejudiciu bugetului de stat de 2.000.000 de euro.

În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii au stabilit că din reţea făceau parte 20 de persoane, cetăţeni români, irakieni şi turci. 

În fapt, în perioada 2010-2011, persoanele în cauză sunt suspectate că au efectuat achiziţii intracomunitare de legume, fructe şi carne congelată, pe care le-au comercializau către diferiţi agenţi comerciali din România. 
Pentru a nu vira către bugetul de stat taxa pe valoare adăugată colectată, achiziţiile erau efectuate prin intermediul unor societăţi tip fantomă, ale căror sedii erau declarate în mod fictiv.

În urma acţiunii au fost depistaţi membri grupării, aceştia urmând să fie conduşi la sediul Inspectoratului de Poliţie Ilfov pentru audieri.

De asemenea, au fost ridicate, în vederea dispunerii de expertize, documente financiar - contabile, precum şi sisteme de calcul.
Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a membrilor grupării. 

În această dimineaţă, mascaţii au năvălit în mai multe case din judeţele Giurgiu, Teleorman, Ilfov şi Constanţa. Presupusa grupare infracţională ar fi condusă de un fost ofiţer din SRI.  
     
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii