Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:33 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prefectul Palaz a mers in zonele inundate ale Constantei

ro

09 Jul, 2010 21:53 1197 Marime text

Prefectul Claudiu-Iorga Palaz s-a deplasat azi dimineaşă în punctele critice, în cartierele CET, Km. 4-5, Pod Butelii, Palas, Far, acolo unde s-a impus intervenția imediată a echipelor Inspectoratului pentru Situații de Urgență și a altor instituții publice cu rol în gestionarea efectelor inundațiilor.

La Școala cu clasele I-VIII Jean Bart Constanța, unde din cauza amplasamentului și a asfaltului care a supraînălțat șoseaua din dreptul școlii apa pluvială s-a adunat până la o înălțime de 4 m, prefectul a dispus oprirea de urgență a alimentării cu energie electrică și evacuarea apei cu motopompe ale ISU Dobrogea. Pe strada Justiției, ca urmare a sesizării Gărzii de Mediu care a atenționat în legătură cu o poluare cu produse petroliere, Claudiu-Iorga Palaz a solicitat Direcției de Sănătate Publică monitorizarea apei potabile și a cerut ISU trimiterea urgentă a echipelor de pompieri pentru evacuarea apei din casele oamenilor. Un alt caz special s-a înregistrat pe Strada Traian, unde infiltrațiile de apă de sub carosabil au determinat apariția de gropi și chiar surpări de teren. Prefectul a dat dispoziție de oprire a circulației și de redirecționare a acesteia pe rute ocolitoare, pentru siguranța zonei afectate.

Claudiu-Iorga Palaz: "În continuare, monitorizăm efectele inundațiilor determinate de aversele de ploaie care au depășit cantități de 60 l/mp atât în municipiu, cât și în județ, pentru a putea interveni prompt prin instituțiile subordonate și a minimaliza pe cât posibil consecințele fenomenelor meteorologice."

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii