Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:01 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prefectul a predat microbuzele pentru transport copii primarilor din judeţ(Foto)

ro

30 Dec, 2010 15:47 5340 Marime text

img_7853.jpgPrefectul Claudiu-Iorga Palaz, a predat azi patru microbuze şcolare primăriilor din Oltina, Poarta Albă, Albeşti şi Adamclisi alocate judetului Constanţa de către Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului. 

Primele patru microbuze pentru transportul elevilor din totalul de 19 care vor ajunge în judeţul Constanţa până în primăvară, au fost predate ieri primarilor cei mai norocoşi de către reprezentantul Guvernului în teritoriu¸ Claudiu Iorga Palaz. Profitând de aceste zile de sărbătoare, prefectul a adus şi un preot care a sfinţit cele patru mijloace de transport de care se vor folosi copii mediul rural.

Inspectorul şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa¸ Aliss Andreescu, a fost prezentă la eveniment, înştiinţând autorităţile locale beneficiare de formalităţile pe care trebuie să le pună în aplicare pentru ca microbuzele să aparţină definitiv primăriilor: "La începutul anului sunteţi aşteptaţi să vă primiţi banii pentru taxa de înmatriculare şi pentru a finaliza toate documentele". Distribuirea acestor microbuze s-a făcut după anumite criterii, cel mai important fiind cel referitor la numărul de copii pe care acestea îi vor transporta şi distanţele pe care cei mici le parcurgeau până acum pe jos pentru a ajunge la şcoală. Un astfel de microbuz costă 27.000 de euro şi a fost modificat special pentru transportul şcolarilor.

_prefectura.jpgTot ieri, în cadrul evenimentului, primarii din Adamclisi - Anton Burcea, Poarta Albă - Vasile Delicotti, Oltina - Gheorghe Chirciu, Albeşti - Gheorghe Moldovan au semnat o notă de transfer pentru mijloacele de transport. La mapa de predare a microbuzelor, primarii au primit şi ordinul ministrului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului referitor la repartizarea microbuzelor şcolare aferente anului şcolar 2010. În ceea ce priveşte condiţiile de înmatriculare ale microbuzelor inspectorul general al ISJ a precizat că acestea trebuie să fie înscrise pe numele celui care foloseşte microbuzul, în speţă a şoferului fiecăruia din cele patru microbuze. Singurul care a ridicat problema legată de angajarea unui şofer a fost primarul din Albeşti, Gheorghe Moldovanu care a precizat că nu are şofer şi condiţiile actuale nici nu poate face angajări. Prefectul însă l-a asigura că această problemă va fi rezolvată cu ajutorul ISJ în cel mai scurt timp. "Microbuzele au grad sporit de confort şi siguranţă, au mai multe date tehnice în plus comparative cu primele microbuze care au fost date primăriilor în primele loturi. Este un progres în ceea ce priveşte dotarea. Sperăm că până în primăvară să vină celelalte microbuze până la 19", a mai adăugat prefectul. img_7868.jpg

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • mery 18 Mar, 2011 22:27 stapaniti-le sanatosi!felicitari...