Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:08 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Precizări importante despre controale la Constanţa, demersuri la Ministerul Sănătăţii şi Podul de la Agigea

ro

05 Apr, 2016 12:25 2507 Marime text
Aşa cum a anunţat de când a fost numit prefect la Constanţa, Adrian Nicolaescu a avut astăzi şedinţa lunară de lucru cu instituţiile deconcentrate. Acesta spune că, dată fiind apropierea sărbătorilor pascale care coincide calendaristic cu mini vacanţa de 1 mai, s-a format o comisie mixtă de control, formată din reprezentanţi ai DSP, DSVSA, ai comisiei judeţene pentru protecţia consumatorilor, pentru activităţile economice desfăşurate cu această ocazie.
 
„Sunt trei zone, Mangalia - staţiuni - Limanu, Constanţa - Mamaia şi Techirghiol - Eforie - Costineşti. Vor fi echipe mixte care vor raporta împreună zilnic. Vă vom informa zilnic asupr celor constatate. Hotărârea a a fost adoptată şi vom lua măsuri pentru ca totul să fie respectat”, a spus prefectul.

Controale la Constanţa

Directorul DSP Constanţa, Cristina Schipor, a declarat că vor începe controalele pe litoral şi nu numai. Vor fi verificate atât spaţiile de cazare şi cele de alimentaţie publică, precum şi patiserii, magazine alimentare şi aşa mai departe.
 
Raport despre unităţile sanitare. Deficit de personal pe neonatologie

Tot împreună cu reprezentanţii DSP Constanţa s-a întocmit un raport cu privire la unităţile sanitare existente pe raza judeţului. „Am constatat că stăm cam prost la acest capitol al unităţilor sanitare la nivel judeţean. Am făcut o comise mixtă şi a reieşit necesitatea măriri capacităţii unităţilor sanitare, dat fiind că în sezonul estival capacitatea persoanelor din judeţul Constanţa aproape se dublează. Avem deficit de personal pe neonatologie şi este o lipsă acută de personal în zonele Băneasa şi Hârşova”, a declarat Cristina Schipor.

„Împreună cu prefectura, vom înştiinţa Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate cu privire la rezultatele controlului nostru. Nu s-au aplicat sancţiuni. Controlul a durat două săptămâni. Ideea verificării a fost să avem o bază cât de cât solidă în vedere susţinerii ideii construirii spitalului regional”, a completat prefectul.
 
„Avem nevoie de medici, de aparatură”
 
„Noi am făcut demersuri atât la Ministerul Sănătăţii, cât şi la MDRAP, dar trebuie să venim cu date clare asupra a ceea ce se întâmplă în Constanţa. Avem nevoie de medici, de aparatură. Facem propuneri şi pentru modificarea legislaţiei. Scopul nu a fost să dăm amenzi, ci să avem nişte date concrete. Am văzut în media nişte imagini nereale cu privire la condiţiile precare din Spitalul Judeţean, îndeosebi la pediatrie, însă am constatat că, în realitate, lucrurile nu stau deloc aşa. Vom avea şi sprijinul Consiliului Judeţean, vicepreşedintele Darie fiind alături de noi în acest demers”, s-a mai precizat.
 
Cresc numărul echipajelor de patrulare în săptămâna dinaintea Paştelui
 
Adrian Rapotan a declarat că pentru a preîntâmpina situaţiile neplăcute, în săptămâna dinaintea Paştelui, numărul echipelor de patrulare va fi crescut îndeosebi în zona bisericilor. „De asemenea, în perioada de 1 mai încercăm să venim alături de primarii care organizează diferite serbări câmpeneşti pentru asigurarea ordinii publice. Intuim şi că de Paşte mulţi români vor pleca spre Bulgaria, de aceea drumurile aglomerate vor fi asiguarte cu echipe operative”, a spus Rapotan.
 
Spaţii de sacrificare
 
Reprezentanţii DSVSA spun că, în perioada 14 aprilie - 3 mai, vor fi amenajate spaţii de sacrificare. Până acum a fost deschis la nivel judeţean un singur astfel de spaţiu. La Cernavodă în piaţa faleză canal. Simultan se vor face acţiuni de verificare a pieţelor. 
 
„Carcasele de miei se comercializează în locuri special amenajate. Tomis 3, Piaţa Griviţie, Bric, Băneasa, Medgidia şi Mangalia avem până acum, dar încă primim cereri”, a adugat şeful DSVSA.

Camere de luat vederi
 
„În municipiul Constanţa şi în mai multe zone din judeţ intenţionăm să montăm ,ai multe camere de luat vederi, care vor transmite imagini către noi, astfel încât să putem scade nivelul infracţiunilor în trafic. Doar în acest trimestru s-au constatat aproximativ 300 de infracţiuni la regimul circulaţiei. Pentru început este vorba de vreo 200 de camere de luat vederi în principalele zone. Deocamdată, căutăm finanţare”, a spus Rapotan.
 
„Vrem să montam şi nişte radare în staţiunea Mamaia, unde în momentul de faţă se zboară, nu se circulă, a completat prefectul Constanţei.
 
Camere se vor monta însă în toată zona litoralului. Aşteptăm pentru Constanţa un semnal de la aleşii locali şi în acest sens. La Constanţa există disponibilitate din partea domnului Făgădău. Vom vedea şi care sunt termenii pentru amenajrea drumului judeţean dintre Năvodari şi Corbu. Dacă drumul este impracticabil, poliţia poate amenda administratorul de drum”, potrivit prefectului.
 
Podul de la Agigea
 
„Problema arzătoare este însă podul de la Agigea. Avem contract cu CNADNR. Acea bretea preia deja mare parte din traficul rutier. Scopul nostru este de a reabilita cât mai repede podul, ne interesează urgentarea reparaţiilor la podul mare”, a declarat prefectul.
 
Până pe 15 aprilie se va circula cu restricţie, conform comunicatului lor. Este posibil ca de la 15 aprilie podul să se închidă pentru reparaţii, dacă constructorul nu va putea să continue reparaţiile în condiţii de trafic. Ar dura cam două luni aceste reparaţii, dar dacă domnul ministru al transporturilor ştie mai multe lucruri, are întâietate în faţa noastră”, a mai spus acesta.
 
Spitalul regional
 
Referitor la spitalele regionale, în urma declaraţiilor făcute de comisarul european Corina Creţu, care a spus că nu se va face un spital regional la Constanţa, prefectul a explicat că tocmai de aceea se fac aceste informări, pentru a putea justifica ministerului necesitatea acestui spital regional. „Pe acel teren de 11 ha s-a consturit deja heliportul pentru SMURD. Există o utilitate parţială a acelui lot. Pentru diferenţa de teren avem deja hotărâre de guvern, trebuie realizate nişte avize pentru care DSP a început deja demersurile. Mai trebuie să găsim surse de finanţare. Dacă am pierdut primul val, sperăm să nu îl pierdem şi pe al doilea. Constanţa are nevoie de acest spital regional. Nu este un moft, este o situaţie reală. Că nu s-a făcut până acum, să răspundă cei care au avut în grijă acest subiect”, a declarat prefectul Constanţei.


Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii