Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:19 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Precizări importante ale Ministerului Justiţiei Procedura de extrădare a lui Nicuşor Constantinescu este confidenţială

ro

27 Aug, 2014 16:09 1748 Marime text
În urma apariţiei în mass-media a unor informaţii potrivit cărora procedura de extrădare în cazul domnului Nicuşor Constantinescu ar fi fost tergiversată, Ministerul Justiţiei face următoarele precizări:
 
Ministerul Justiţiei, în calitate de autoritate centrală în materia extrădării,  îşi îndeplineşte, în toate cauzele, obligaţiile legale ce-i revin cu maximă celeritate, în conformitate cu legea  română şi, după caz, instrumentele internaţionale aplicabile.  
 
Precizăm că, respectarea condiţiilor legale şi procedurale aplicabile în fiecare speţă în parte este obligatorie pentru finalizarea cu succes şi într-un termen cât mai scurt a demersurilor necesare pentru aducerea în ţară a tuturor persoanelor date în urmărire internaţională în baza unei decizii a instanţelor de judecată. 
 
Întrucât procedurile de extrădare sunt confidențiale, conform prevederilor Legii 302/2004 privind cooperarea judiciară internaţională în materie penală, nu pot fi date publicităţii elemente suplimentare.
 
Ministerul Justiţiei va informa opinia publică cu privire la toate etapele şi momentele procedurale ale cazului din care va rezulta că M.J. îşi îndeplineşte riguros atribuțiile, tocmai pentru o finalizare rapidă a cauzei,  în momentul în care informaţiile vor putea fi date publicităţii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii